Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ AGB II

Έλεος πλέον με τη ζαχοπουλειάδα. Βαρέθηκα να ακούω συνέχεια όλο τα ίδια και τα ίδια με άλλα λόγια κάθε φορά και πάντα να πρόκειται για υποτιθέμενη νέα «αποκάλυψη» και μεγάλη «αποκλειστικότητα» από τον κάθε δημοσιογράφο. Αλλά βέβαια εκτιμούν τόσο οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι όσο και τα αφεντικά τους ότι το θέμα αυτό θα «πιάσει» υψηλότερα νούμερα από άλλα θέματα της επικαιρότητας. Σίγουρα είναι και αυτό ένα πολύ μεγάλο θέμα αλλά δεν μπορεί για χάρη του κάθε Ζαχόπουλου να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Είναι σαν αυτό που λένε ότι «εδώ ο κόσμος καίγεται και………………….» Και δυστυχώς για αυτούς, αλλά και για εμάς η επικαιρότητα τουλάχιστον για αυτό το χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιο σοβαρή και χρήζει πολύ μεγαλύτερης προσοχής από όση της δίνεται από τα ΜΜΕ.

Τι να πρωτοπούμε, να πούμε για το Κόσσοβο και τον ακρωτηριασμό της Σερβίας για να εξυπηρετηθούν αμερικάνικα συμφέροντα, για το παιχνίδι που παίζεται με την ονομασία των Σκοπίων με ότι αυτό συνεπάγεται και πάλι για να εξυπηρετηθούν τα αμερικάνικα συμφέροντα στα Βαλκάνια, για τους Αλβανούς και τον Αλβανικό μεγαλοιδεατισμό που τώρα με τις πλάτες των «φίλων» και «συμμάχων» Αμερικανών εγείρουν θέματα δήθεν τσαμουριάς και πράσινα άλογα; Η επικαιρότητα αυτή είναι η μεγάλη είδηση αλλά δυστυχώς δεν έχει στοιχεία κουτσομπολιού και κακομοιριάς για να ενδιαφερθούν να την προβάλουν στο βαθμό που θα έπρεπε τα «έγκριτα» ΜΜΕ της χώρας.

Ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων και πρώτη (και πολλές φορές τελευταία) είδηση είναι η ζαχοπουλειάδα. Και αφού λένε και ξαναλένε τις ίδιες μπαρούφες, πριν κλείσει το δελτίο αναφέρουν και το θέμα των Σκοπίων και του Κοσσόβου σαν να είναι θέματα που ουδόλως μας αφορούν και συμβαίνουν κάπου μακριά και όχι έξω από την πόρτα μας. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τα σκλαβάκια της AGB, ότι συμβαίνουν και άλλα πολύ σοβαρά γεγονότα που αφορούν αυτό τον τόπο και είναι περισσότερο ή εξίσου σημαντικά και οι πολίτες αυτής της χώρας ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Αλλά όχι, γιατί τα θέματα αυτά δεν έχουν υψηλά ποσοστά κατά την AGB (περιέργως θα έλεγα….) και ή δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε καθόλου ή τα αναφέρουμε επιγραμματικά για να μην μας φάνε το χρόνο του δελτίου αφού έχουμε τέτοια «θεματάρα» να παρουσιάσουμε!!!

Δεν υπάρχει σοβαρότητα για αυτούς παρά μόνο σοβαροφάνεια και υποκρισία. Δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθούμε τις ειδήσεις τους, αφού δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα το ουσιώδες παρά μόνο θεατρινισμούς, κουτσομπολιά, υπονοούμενα, στημένες ερωτήσεις και κοκορομαχίες γιατί αυτά φέρνουν «νούμερα».

Το μόνο που τους ενδιαφέρει τελικά είναι οι μετρήσεις της AGB και κάνουν ότι είναι δυνατό για να πετύχουν μεγαλύτερα ποσοστά. Και είναι βέβαια άξιοι της μοίρας τους αφού όλο και περισσότεροι αηδιάζουν με αυτές τις πρακτικές και τους γυρνάνε την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου