Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Λιβύη, Συρία, Αίγυπτος. Η αραβική άνοιξη που έγινε βαρύς χειμώνας!!

Αραβική Άνοιξη.jpgΗ "αραβική άνοιξη" δεν έφερε καλύτερες ημέρες για τους κατοίκους των χωρών που έλαβε μέρος... Απεναντίας οι χώρες αυτές σπαράσσονται από ταραχές, εμφυλίους και πραξικοπήματα.... Οι καταστροφές που έχουν γίνει είναι ανυπολόγιστες, η βία είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ οι συνθήκες διαβίωσης έχουν γίνει άθλιες και πλέον μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση .
Τα θύματα μεταξύ των αμάχων ειδικά στη Συρία είναι αμέτρητα.. Μόνο από εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 100.000.. Η Λιβύη που υποτίθεται είναι σε μεταβατικό στάδιο ακόμα δεν έχει καταφέρει να μπει σε κάποια σειρά αφού υπάρχουν αυτόνομες ένοπλες ομάδες που λεηλατούν τη χώρα και κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει. Ο κίνδυνος του εμφυλίου ή ακόμα και της κατακερμάτισης της χώρας είναι παραπάνω από ορατός... Η Αίγυπτος πάει από το κακό στο χειρότερο. Ήδη έχουμε επέμβαση του στρατού που έπαψε τον πρόεδρο από τα καθήκοντα του. Υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τόσο υποστηρικτών του προέδρου όσο και πολέμιων του... Ο εμφύλιος και σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ κοντά....
Γιατί λοιπόν έγιναν όλα? Μα όπως λένε οι υποστηρικτές των "δημοκρατικών δικαιωμάτων" των πολιτών, για να αποκτήσουν ελευθερία και δημοκρατία οι πολίτες και να απαλλαγούν από τα αυταρχικά καθεστώτα!!!! Έγινε τίποτα τέτοιο και δεν το πήραμε χαμπάρι? Ποιο ήταν λοιπόν το κέρδος των κατοίκων από αυτή την εξέγερση εναντίον των "τυραννικών καθεστώτων"??.. Κανένα κέρδος!!! Μόνο καταστροφή, βία και θάνατος, γιατί οι εξεγέρσεις αυτές στην ουσία επιβλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες και υποκινητές και όχι από το λαό των χωρών αυτών.
Οι μόνοι που είχαν κέρδος είναι οι ξένοι υποκινητές που πλέον μπορούν να βάλουν χέρι στις χώρες αυτές είτε για να αρπάξουν τον πλούτο τους είτε για γεωστρατηγικά οφέλη..
Το ίδιο διάστημα γίνεται προσπάθεια η "αραβική άνοιξη" να μεταφερθεί και
στην Τουρκία . Μέχρι τώρα αν και οι ταραχές δεν έχουν κοπάσει, ο Ερντογάν κρατάει καλά και η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη. 

Αν πάντως η εξέλιξη στην Τουρκία πάει προς την κατεύθυνση των μοντέλων Λιβύης ή Συρίας τότε θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και εμείς . Οι σχεδιασμοί των μεγάλων, περιλαμβάνουν και εμάς λόγο γεωστρατηγικής θέσης και ορυκτού πλούτου, αλλά δεν είμαστε πρώτοι στη λίστα και βέβαια δεν βιάζονται αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας... Το καλό είναι ότι τουλάχιστον η Συρία τους έχει χαλάσει τα σχέδια και δεν μπορούν να προχωρήσουν, η ίδια όμως η Συρία πληρώνει βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και ενδεχόμενα θα φτάσει σε φάση διαχωρισμού σε περισσότερα κράτη..
Εμείς ίσως έχουμε κερδίσει κάποιο χρόνο, αλλά πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι εξελίξεις αυτές και να πάψουν οι δικές μας χαζές κραυγές περί εμφυλίου λόγο αντιπαλοτήτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής και ένα σωρό άλλες μπούρδες για να χαιδεύουμε τα αυτιά των φανατικών οπαδών... Το διαίρει και βασίλευε πρέπει να σταματήσει και πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι μόνο ενωμένοι έχουμε πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί, υπάρχουν μόνο Έλληνες και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλου είδους εξελίξεις!

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου