Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΒΗΜΑ 1ο : ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ!!!

Οι φωτιές στην Αττική προς το παρόν έσβησαν…! Δυστυχώς για άλλη μια φορά λέμε τα ίδια και τα ίδια και κανείς μυαλό δεν βάζει. Ας τα πούμε άλλη μια φορά μήπως τύχει και φιλοτιμηθεί κάποιος αρμόδιος και κάνει κάτι. Τι να κάνει από εδώ και πέρα η πολιτεία αν θέλει να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα?

Θα πρέπει να πάνε να δουν τις αεροφωτογραφίες που είχαν πάρει από τις προηγούμενες έστω φωτιές του 2007 και 2008 και πιο πίσω αν το θέλουν! (αν βέβαια δεν τις έχουν «χάσει») και να συγκρίνουν με σημερινές αεροφωτογραφίες και να δουν στα καμένα πόσες βίλες και εξοχικά έχουν «φυτρώσει» και να τα κατεδαφίσουν άμεσα γιατί είναι σίγουρα παράνομα αλλά και για παραδειγματισμό!!! Γιατί κάποια στιγμή πρέπει και η Πολιτεία να δείξει την πυγμή που πρέπει και να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει και να κλείνει τα παραθυράκια που υπάρχουν
Να ιδρυθεί επιτέλους αυτό το περιβόητο Υπουργείο Περιβάλλοντος και να υπαχθούν σε αυτό δασαρχεία και φορείς προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για καλύτερο συντονισμό.
Τα δασαρχεία να περιπολούν και να εντοπίζουν παράνομη οικιστική δραστηριότητα την οποία θα είναι υποχρεωμένα να καταγγέλλουν αλλιώς να υφίστανται συνέπειες. Να μην επιβραβεύεται η αδιαφορία και τα στραβά μάτια (με όποιο αντίτιμο ίσως) αλλά να τιμωρούνται αυτεπάγγελτα
Να ιδρυθεί σώμα επιθεωρητών που να ελέγχει τις πολεοδομίες και τις άδειες που δίνουν, (όταν δίνουν γιατί έχουμε και τα αυθαίρετα) για περιοχές κοντινές σε δασικές εκτάσεις.
Να πάψουν οι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων που είναι πάντα προς όφελος των εργολάβων, των οικοπεδοφάγων, των καταπατητών (που κάποιοι από αυτούς κλαίνε τώρα που τους κάηκε το αυθαίρετο!!!) και των οικοδομικών συνεταιρισμών
Να υπάρξουν άμεσα υπουργικές αποφάσεις που να ακυρώνουν τα σχέδια των εμπρηστών. Ας γίνει ότι είναι απαραίτητο για να σωθούν τα δάση. Πάρκο ο Υμηττός? Ας γίνει πάρκο. Να γίνει έστω κάτι.

Τόσα χρόνια δεν υπάρχει δασολόγιο και κάνουν πάρτυ τα λαμόγια. Ας το φτιάξουν επιτέλους ξεκινώντας από τις περιοχές γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα!!! Ας φτιάξουν δασολόγιο κατά προτεραιότητα για εκεί πρώτα. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου