Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει γιατί βάζουν φωτιές στην Αττική???

Αν υπάρχει κράτος!!! ας κάνει κάτι!!!. Ποιος είναι αυτός που δεν ξέρει γιατί βάζουν φωτιές στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές??? Όλοι ξέρουμε τον λόγο, και εμείς και η πολιτεία και αυτοί που το κάνουν. Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Φωτιές παντού και κυρίως όπου υπάρχουν συμφέροντα. Στην ερώτηση ΠΟΙΟΣ???? τα κάνει αυτά ποιος βάζει τις φωτιές και ερημώνει τη χώρα, δεν έχουμε παρά να δούμε ποιος εκ’ των υστέρων επωφελείται για να καταλάβουμε, σε περίπτωση που κάποιος αμφιβάλλει. Βέβαια η απάντηση είναι πιο σύνθετη γιατί δεν μιλάμε για έναν. Είναι οι οικοπεδοφάγοι, οι καταπατητές, οι οικοδομικές εταιρίες και συνεταιρισμοί και όλοι αυτοί που ποντάρουν στο ότι «Στην Ελλάδα ζούμε» «ότι μέτρο και αν παρθεί ακυρώνεται από μόνο του εν καιρό από την αδιαφορία και ανικανότητα της πολιτείας να το εφαρμόσει» . Ακόμα και όταν κάποιο μέτρο υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει, ο νομοθέτης!!! πάντα αφήνει τα γνωστά παραθυράκια που εκμεταλλεύονται άπαντες και ακυρώνουν και πάλι όποια προσπάθεια πάει να γίνει.
Και όσο αυτό συνεχίζεται τόσο θα συνεχίζονται και οι φωτιές γιατί δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά της πολιτείας να σταματήσει εδώ αυτή την κατάσταση, γιατί αν υπήρχε δεν θα τολμούσε κανείς να καταπατήσει δασική γη και άρα δεν θα υπήρχε λόγος να βάζουν οι επιτήδειοι τόσες φωτιές και οι περισσότερες είναι στα ίδια σημεία!!! Έχει καταντήσει γελοίο το πράγμα. Αν υπάρχει μια μεταρρύθμιση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί αυτή είναι στο νομικό πλαίσιο που ορίζει τι είναι δάσος και ποια τα όρια του και να μην αφήνει καμιά «εξαίρεση» για να αρχίσουν να κλείνουν τα «παραθυράκια» .

Καμία φωτιά δεν θα έμπαινε στην Αττική αν δεν υπήρχε συμφέρον βασιζόμενο στην ανυπαρξία νομικού πλαισίου που θα προστατεύει το δάσος και τα όρια του, θα γκρεμίζει επιτόπου τις οικοδομές που ξεφυτρώνουν στα καμένα, δεν θα παραγράφει την καταπάτηση δημόσιας και δασικής γης, και θα έχει αυστηρή τιμωρία για όλους τους εμπλεκόμενους σε βάθος χρόνου που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και χωρίς εκπτώσεις και όχι μόνο τον εμπρηστή (που δεν πιάνουν ποτέ…)

Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στα καμένα των προηγουμένων ετών που παρά τα μεγάλα λόγια που έλεγαν πως «ότι είναι δάσος θα παραμείνει δάσος», βλέπουμε πως ότι ήταν δάσος γίνεται βίλες!!! και αυτή βέβαια θα είναι και η τύχη των περιοχών που καίγονται αυτή την ώρα και πάντοτε χωρίς να συλλαμβάνεται κανείς εμπρηστής παρά μόνο καμιά «γριά ή γέρος που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερόχορτα».

Υπάρχει κράτος τελικά που δεν είναι όμηρος συμφερόντων??? Αν υπάρχει ας μας το αποδείξει με έργα και όχι με ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ και ΛΟΓΙΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. Ολους αυτους που κατα καιρους υπονοουν οτι ειναι εμπρηστες,ειναι για ξεκαρφωμα.Ολοι ειναι μπλεγμενοι μεσα,μεταπολιτευτικοι κοινοβουλευτικοι,και οι υποτακτικοι ψηφοφοροι τους.Απο το '81 που καηκε η Θασος μεχρι σημερα το ιδιο σκηνικο.Τα μεγαλα συμφεροντα αρχισαν το καταστροφικο εργο τους.Και βεβαιως δεν ειναι αλλοι.Τους γνωριζουμε απο την αποτυχημενη κατα τα αλλα θητεια τους στο κοινοβουλιο.Βεβαιως και οι σφουγγακωλαριοι τους που ξεκοκκαλιζουν ακομη απο το μεριδιο της ακολασιας τους.Βρωμιαρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή