Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Άλλο Δημουλά, άλλο Τατσόπουλος. Η αβάσταχτη Υποκρισία των "προοδευτικάριων" !!

Κική Δημουλά.jpgΠρόσφατα, η Κική Δημουλά είπε το αυτονόητο. Πως δηλαδή δεν μπορεί να απολαύσει τον περίπατο της στην Κυψέλη και πως φοβάται τις διαρκείς κλοπές από τους λαθρομετανάστες. Λες και η διακεκριμένη ποιήτρια είπε κάτι εξωγήινο, λες και αποκάλυψε ένα μυστικό, δήθεν «προοδευτικά» έντυπα (σ.σ. έχουμε ξαναναφερθεί στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι προοδευτικό ή συντηρητικό) και τα γνωστά τυπάκια της θολής κουλτούρας, έσπευσαν να της ρίξουν το ανάθεμα.
 
Οι γνωστοί αυτοί τύποι δηλαδή των βορείων προαστίων που το κέντρο της Αθήνας απλά το έχουν ακουστά, έσπευσαν να προσβάλλουν την ποιήτρια και να την κατηγορήσουν πως ...ξεμωράθηκε!
 
Ε βέβαια. Η Δημουλά τους χάλασε την σούπα.
 
Τους χάλασε το δόγμα πως όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι συλλήβδην υποστηρίζουν πως τα σύνορα θα πρέπει να είναι ανοικτά, πως η Αθήνα θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε Ισλαμαμπάντ, μόνο και μόνο στο όνομα ενός περίεργου βαλκανικής κοπής και τροτσκιστικής εμπνεύσεως ιδεοληπτικού διεθνισμού.
 
Παρέα στη Δημουλά, οι  Μένης Κουμανταρέας και Μενέλαος Καραμαγγιώλης τόνισαν πως «στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ...ενσωματωθούν». Αμέσως τα ίδια «προοδευτικά» free press μίλησαν για «μπαναλιτέ».
 
Δεν έπραξαν όμως το ίδιο έντυπα όπως για παράδειγμα η LIFO, όταν ο Τατσόπουλος έσπευσε να μιλήσει υπέρ των δικαιωμάτων της ...Κατερίνας Στανίση να παίξει στη διαφήμιση της Jumbo! Το θέμα αυτό ήταν μια ...χαριτωμενιά. Δεν υπήρχε τίποτα το γραφικό ή το ξεμωραμένο. Εξάλλου κριτική στο αγαπημένο λογοτεχνικό, υιοθετημένο παιδί της Αριστεράς δεν επιτρέπεται. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο «μεγάλος» συγγραφέας - πολιτικός, για μια ακόμη φορά κάνει

κάθοδο στα άδυτα της λαϊκής ψυχής του Έλληνα για να εξερευνήσει το «λαϊκό». Για να βρει τις «ρίζες» του ...Ελληνάρα. Α και για να κερδίσει και λίγη ακόμη δημοσιότητα, χωρίς την οποία μάλλον θα πρέπει να επισκέπτεται συχνότερα τον ψυχαναλυτή του.
 
Δεν είδαμε αυτά τα έντυπα της «προόδου» να ασκούν κριτική και να αποδομούν τον Χωμενίδη που με ύφος Γκι Ντεμπόρ μιλάει για τα πάντα λες και κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Πρόκειται για τον ίδιο που συνομιλούσε με τον Νίκο Παπανδρέου, που έκανε παρέα με τον ΓΑΠ, που σκυλοκαβγαδίζει δημόσια με τον Τατσόπουλο και που καλό βιβλίο έχει να γράψει εδώ και 20 περίπου χρόνια, μετά δηλαδή το «Σοφό Παιδί».
 
Δεν είδαμε τα «κουλτουρεάλ» έντυπα να ασχολούνται με τον καθηγητή Βαρουφάκη που θεωρεί ιερό καθήκον του να γράφει για θέματα από την οικονομία μέχρι και το πώς βλέπει ένας Άθεος το Πάσχα, δίχως να μπορεί να χαλιναγωγήσει το «εγώ» του και τη δίψα του για αναγνωρισιμότητα και διαρκή προβολή. Τον Βαρουφάκη μονάχα τον αποθεώνουν.
 
Κριτική λοιπόν ασκούν τα free press που θέλουν να κάνουν τους straight να αισθάνονται σχεδόν κομπλεξικά που δεν έχουν άλλες προτιμήσεις, που αποθεώνουν τους διανοούμενους του κώλου, τον κάθε προκλητικό και διψασμένο για πέντε λεπτά δημοσιότητας gay φιλόσοφο, με μοναδικό γνώμονα όχι φυσικά την πνευματικότητα αλλά αποκλειστικά την εκτόξευση των αριθμών θέασης στην μπλογκόσφαιρα.
 
Τρομάρα σε όλους αυτούς. Η Δημουλά τους έφταιξε. Μια ποιήτρια συνεπής, ένας άνθρωπος που δεν προκαλεί και δεν αποζητά τη δημοσιότητα. Μια γυναίκα που ζει στο κέντρο της πόλης, βιώνοντας την καθημερινή βία των ανεξέλεγκτων κατοίκων της. Μια γυναίκα που πρόσφατα αντιμετώπισε και το φραστικό «λιντσάρισμα» των Βαλκάνιων προοδευτικών!


Greek Citizen
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου