Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ψεύτικες "χαμηλότερες τιμές" των πολυεθνικών στην Ελλάδα της κρίσης!!

προσοχή.jpgΛένε και διαφημίζουν οι διάφορες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για το πόσο στηρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και τι μεγάλες προσφορές κάνουν... Σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν όντως προσφορές (όχι μείωση τιμών) όπως τα προϊόντα που δίνονται με 1+1 δώρο... Όμως αν κοιτάξουμε καλύτερα θα δούμε και κάποιες άλλες πρακτικές που εφαρμόζουν οι εν' λόγο εταιρίες για να ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα και παράλληλα να ρίχνουν και στάχτη στα μάτια μας.
Αυτό που κάνουν είναι να μειώνουν τις ποσότητες των προιόντων και μετά να διαφημίζουν ότι "έριξαν" τις τιμές!!!!
Π.χ. τα μωρομάντηλα από 80 τεμ. έχουν φτάσει στα 56!!! (π.χ. Johnson & Johnson, Pampers κλπ).
Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων από 72- 90 μεζούρες έχουν φτάσει τις 45 - 55!!!! (όλα τα επώνυμα)
Πάνες παιδικές από 60 -70 τεμ./συσκευασία έχουν φτάσει τις 40-45
Μαλακτικά ρούχων. Μειώνονται τα ml προϊόντος και ανεβαίνει η τιμή γιατί τώρα είναι πιο.....  συμπυκνωμένα!!!!
Γενικά παρατηρείται μια σμίκρυνση των συσκευασιών και κατά συνέπεια των ποσοτήτων προϊόντος που χωρούν σε αυτές με χαζή αιτιολόγηση όπως π.χ. την χρηστικότητα της .... συσκευασίας και το χώρο που πιάνει..!!!!!! .Υπάρχει και σχετική διαφήμιση που δείχνει ότι το προϊόν τώρα που μίκρυνε ,αποθηκεύεται καλύτερα. Αυτό δηλαδή ήταν το πρόβλημα μας η αποθήκευση (!!!) και όχι η υψηλή τιμή!!!!
Ποια είναι η λύση? Να μποϊκοτάρουμε όποιο προϊόν εντοπίζουμε για το οποίο ακολουθείται η πρακτική της μείωσης της τιμής ,μέσω της μείωσης της ποσότητας ή ότι άλλη μαιμουδιά χρησιμοποιούν για να μας δελεάσουν!!!.
Ότι μπορούμε να πάρουμε όχι μόνο κατασκευασμένο στην Ελλάδα αλλά κυρίως Ελληνικό είναι σίγουρα πολύ ανώτερο από ότι πουλάνε οι πολυεθνικές κοροιδεύοντας μας. Ως προς τα φαγώσιμα μπορούμε να καταφύγουμε σε αμιγώς Ελληνικά προϊόντα, ενώ ως προς τα καλλυντικά και καθαριστικά θα μπορούσαμε να καταφύγουμε ακόμα και σε ιδιοκατασκευές. Για παράδειγμα υπάρχουν στο internet οδηγίες παρασκευής απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων, οδοντόκρεμας, σαμπουάν, αφρόλουτρου  κλπ. με κόστος ελάχιστο μπροστά σε
αυτά που πληρώνουμε.
Τελικά από εμάς εξαρτάται αν θα συνεχιστεί ή όχι η κοροϊδία εις βάρος μας και για αυτά αλλά και για άλλα σοβαρότερα θέματα.
Και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε, (αλλά δεν κάνουμε), η οποιαδήποτε αντίδραση για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει μαζικότητα.

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου