Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Βατικανό: Βιομηχανία παραγωγής..... ‘αγίων’ με πολλά εισαγωγικά

VATICAN_POPE_SAINTS.jpgΤελικά τι είναι το Βατικανό; Η έδρα του πάπα, του αλάθητου αρχηγού της καθολικής εκκλησίας, θα απαντούσε κάθε πιστός ρωμαιοκαθολικός. Και όμως, το Βατικανό, εσχάτως, έχει αναδειχτεί στην πρώτη βιομηχανία παραγωγής αγίων επί γης. Δύο μακαριστοί πάπες, ο Ιωάννης Παύλος Β' και ο Ιωάννης ΚΓ' ανακηρύχθηκαν άγιοι. Γιατί, με ποια αιτιολογία; Μα ... απλά, γιατί ο πάπας και κάποιοι καρδινάλιοι το αποφάσισαν, όπως περίπου οι αρχαίοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες αποφάσιζαν να γίνουν θεοί!
Η παράνοια αγιοποιήσεων που έχει, εδώ και χρόνια, ιδίως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καταλάβει το Βατικανό, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στη θρησκευτική ιστορία του κόσμου. Η λέξη άγιος προέρχεται από το στερητικό «α» και τη λέξη «άγος». Άγιος λοιπόν είναι αυτός που δεν φέρει άγος, κρίμα, ντροπή. Το Βατικανό, έχει το ίδιο θεσπίσει κανόνες αγιοποίησης. Για να ανακηρυχθεί κάποιος άγιος, κατά τους ρωμαιοκαθολικούς, πρέπει αποδεδειγμένα, να έχει τη χάρη του Θεού, την οποία αποδεικνύει μέσω δύο, τουλάχιστον, θαυμάτων.
Στην περίπτωση των δύο νέων «αγίων» ο κανόνας δεν τηρήθηκε. Ο πάπας, εφαρμόζοντας ένα προνόμιο που έχει, τους αγιοποίησε άμεσα και χωρίς πολλές διατυπώσεις. Είναι δε η τρίτη φορά, εντός 13 μηνών, που κατέχει την ποντιφική τιάρα, που ο πάπας Φραγκίσκος προχωρά στην αγιοποίηση κάποιου, καταπατώντας τους ίδιους του κανόνες που το Βατικανό έθεσε.
Ειδικά στην περίπτωση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', η λέξη άγιος είναι πολύ βαριά. Ο εν λόγω πάπας, πέραν των όσων του καταμαρτυρούν ορισμένοι για τις διασυνδέσεις του με μυστικές υπηρεσίες, απλώς και μόνο για ένα γεγονός δεν θα έπρεπε ποτέ να χαρακτηριστεί άγιος. Το γεγονός αυτό είναι η αγιοποίηση από τον ίδιο του μεγαλύτερου κληρικού εγκληματία πολέμου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του Κροάτη Αλοΐζιο Στέπινατς, που υπήρξε ο ηθικός αυτουργός της γενοκτονίας 2.000.000 Σέρβων, τουλάχιστον 80.000 Εβραίων και τουλάχιστον 30.000 τσιγγάνων. Αν ο άνθρωπος που αξιολόγησε ως ... μάρτυρα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τον Στέπινατς, άξιζε να γίνει άγιος τότε γιατί να μην αγιοποιηθεί και ο Χίτλερ, ο οποίος
τουλάχιστον, δεν ήταν κληρικός;
Από την άλλη ο πάπας Φραγκίσκος, ως κληρικός χειροτονημένος βέβαια ως καρδινάλιος από τον Ιωάννη Παύλο Β', είπε ότι η αγιοσύνη δεν καθορίζεται με διατάγματα και κανόνες, αλλά παραχωρείται από τον Θεό και αναγνωρίζεται πρώτα από τους πιστούς και κατόπιν από την επίσημη εκκλησία. Πνευματικότητα όμως και Βατικανό, δυστυχώς, αιώνες τώρα δεν συμβαδίζουν, χωρίς φυσικά να οφείλεται αυτό στα πολλά δεκάδες εκατομμύρια, πιστών αγνών ρωμαιοκαθολικών.
Το αμέσως επόμενο βήμα, για τον νέο πάπα θα ήταν, ίσως, να αγιοποιήσει και τον πάπα Αλέξανδρο Στ' Βοργία, ή τον Ιούλιο Β', ο οποίος με το σπαθί στο χέρι, φορώντας πανοπλία, αφάνιζε τη μια μετά την άλλη τις ιταλικές πόλεις, στις αρχές του 16ου αιώνα, ή ακόμα και τον πάπα Ουρβανό Η' και Ιννοκέντιο Ι' οι οποίοι, τον 17ο αιώνα ξεκίνησαν ολόκληρο πόλεμο στην Ιταλία, για να κατακτήσουν τη μικρή πόλη Κάστρο, την οποία και τελικά, ο Ιννοκέντιος, έδωσε διαταγή να ισοπεδωθεί.
Η πολιτική των αγιοποιήσεων του Βατικανού, γιατί περί πολιτικής πρόκειται, που σκοπό έχει να ευχαριστήσει τους πιστούς σε συγκεκριμένες χώρες, εξευτελίζει την πεμπτουσία της χριστιανικής πίστης, σε βαθμό ανάλογο με αυτό που ανάγκασε κάποτε τον μοναχό Λούθηρο να επαναστατήσει.

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου