Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ


Διάβασα πρόσφατα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο pathfinder (http://technologein.pathfinder.gr/Hydrosol ) σχετικά με την παραγωγή υδρογόνου χρησιμοποιώντας μόνο νερό και την ηλιακή ακτινοβολία. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η προσπάθεια που έχει βραβευθεί κιόλας είναι Ελληνική και πολλά υποσχόμενη. Είναι μια μέθοδος που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να απαγκιστρωθούμε από την εξάρτηση που έχουμε σαν χώρα από το πετρέλαιο και τα παράγωγά του και που τα πληρώνουμε αδρά.

Παρόλα αυτά όμως για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει και η πολιτεία να χρηματοδοτήσει και να ενδιαφερθεί για αυτή την προσπάθεια και όχι μόνο να λέει μπράβο. Τα μπράβο δεν τρώγονται!!!

Είναι κρίμα να έχουμε την πρωτοπορία σε αυτό τον τομέα και να μην το εκμεταλλευτούμε. Θα μπουν άλλοι στη μέση πιο πονηροί και θα καταλήξουμε να αγοράζουμε μελλοντικά την τεχνολογία που θα μπορούσαμε να έχουμε παράγει εμείς.

Αν δεχτώ τα λεγόμενα του άρθρου σε δέκα χρόνια λέει θα μπορούσε να υπάρχει ενεργειακή αυτονομία!!! Βέβαια επειδή κάτι τέτοιο δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό, ας μειώσουμε τουλάχιστον την εξάρτηση από το πετρέλαιο αφού πλέον μπορεί να γίνει.

Δεν νομίζω ότι το hydrosol βραβεύτηκε για πλάκα και το σημαντικότερο είναι το πολύ χαμηλό κόστος σε ενέργεια και υλικά που απαιτείται (αφού χρησιμοποιούνται οι ηλιακές ακτίνες ) που το κάνουν εφικτό, αλλά και τα «κατάλοιπα» αυτής της διαδικασίας που είναι σκέτο νερό και κατά την παραγωγή του υδρογόνου αλλά και κατά την καύση του. Φανταστείτε ότι ένα αυτοκίνητο που θα έχει σαν καύσιμο το υδρογόνο αντί για καυσαέρια θα βγάζει καθαρό νερό!!!

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο ώστε να δοθεί από πλευράς πολιτείας η απαραίτητη προσοχή στο όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου