Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!

Έχουμε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, της φτώχειας, της υγείας, της παιδείας και έχουμε αρχίσει και το φιλοσοφούμε λιγάκι όπως οι αρχαίοι Έλληνες, με τη διαφορά ότι εκείνοι όντως είχαν λύσει τα προβλήματα τους.

-Τι κάνουμε τώρα?

-Ε και δεν κάνουμε πρόταση να καταργήσουμε τις παρελάσεις?

-Αυτό είναι!!! Βρήκαμε με τι θα ασχοληθούμε το επόμενο διάστημα για να περνάει η ώρα να μην μένουν χωρίς δουλειά οι «μαϊντανοί» των τηλεοπτικών παραθύρων. Να κύριοι ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε!!! Και μπλα μπλα μπλα

Τι σημαίνει αυτό? Ότι για κάποιους η ανεργία, η φτώχεια κλπ. δεν είναι και τόσο μεγάλα προβλήματα, η παρέλαση όμως είναι!!! Έτσι είναι όταν ο σκοπός είναι η δημιουργία εντυπώσεων για να δείξουν την προοδευτικότητά τους γιατί αν ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα τότε οι εντυπώσεις και η δημοσιότητα θα είναι λιγότερη και άλλωστε με αυτά ασχολούνται άλλοι!

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται τόσο μεγάλο θέμα και πρόβλημα για κάποιους οι παρελάσεις. Τι θα έπρεπε να γίνεται δηλαδή? Τίποτα ? Χάνονται λέει διδακτικές ώρες!!! Με τις καταλήψεις δεν χάνονται? Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να τιμήσουμε αυτούς που πέθαναν για να μπορούμε τώρα να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα? Δεν λέω να κάνουμε ακρότητες, αλλά γιατί μια παρέλαση προς τιμή τους είναι κακή?

Τι είναι αυτό που ενοχλεί? Δεν ξέρουμε που δεν ξέρουμε την ιστορία μας δεν πρέπει να κάνουμε και οτιδήποτε που μπορεί με κάποιον τρόπο να μας την υπενθυμίζει. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μειωθούν και να απαξιωθούν τέτοια γεγονότα όπως οι εθνικές γιορτές .Μην ξεχνάμε ότι κατά την Κα Ρεπούση που είναι και συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας που αποσύρθηκε, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα λιμάνια και να μην συνωστιζόμαστε !!!.

Τι ή ποιον θα εξυπηρετούσε μια τέτοια απαξίωση? Πιθανόν ορισμένους που θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν κάτι περίεργες συμφωνίες και πάντα μη συμφέρουσες εθνικά για το Αιγαίο περί συγκυριαρχίας (πετρέλαια είναι αυτά) ή για θέματα όπως τα Σκόπια που «και τι έγινε και αν λέγονται Μακεδονία»?

Τι έγινε? ε λοιπόν αν διαβάσατε τελευταία στο internet σε δηλώσεις του ο Σκοπιανός υπουργός εξωτερικών, έσπευσε να δηλώσει προβληματισμό για την «καταπίεση της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!!! Της ποιας ????? Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το όνομα των Σκοπίων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ως γνωστόν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στις μειονότητες όταν αυτές εξυπηρετούν τα σχέδιά τους. Μη φανεί σε κανέναν παράξενο να αναγνωρίσουν και μειονότητα στην Ελλάδα και έπεται συνέχεια.

Μας έχει φάει ο πολιτισμός. Είμαστε πολιτισμένοι λέει και πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με πιο ανοικτό μυαλό!!! Συμφωνώ ότι είμαστε πολιτισμένοι, αλλά αν το πιο ανοικτό μυαλό σημαίνει να τα ισοπεδώσουμε όλα και να ρίξουμε λευκή πετσέτα τότε προτιμώ να μείνω απολίτιστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου