Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Γιατί θέλουν να χτυπήσουν τους μικρομεσαίους?

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε τη λύση για την Ελληνική Οικονομία. Μάλλον θεωρεί ότι είναι καλύτερα να περάσουν σε ξένα χέρια όλοι οι βασικοί τομείς από την βιομηχανία μέχρι την παροχή υπηρεσιών ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί για το ενδεχόμενο αυτό.

Το σενάριο της μείωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες θεωρούνται και είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας φαίνεται να ευσταθεί και να είναι επιδίωξη του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
Έτσι έχουν δημιουργήσει και συντηρούν μια κατάσταση κατά την οποία οι Τράπεζες δεν δίνουν πλέον δάνεια και δεν παρέχουν διευκολύνσεις στους μικρομεσαίους με προφανή απώτερο σκοπό να κλείσουν όσους περισσότερους μπορούν. Έτσι και αλλιώς μας έχουν φροντίσει να μας προετοιμάσουν οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι για τα «αναπόφευκτα λουκέτα» που έρχονται. Αν ισχύει αυτό , τότε εξηγείται και γιατί για τόσο μεγάλο διάστημα οι κυβερνώντες δεν πήραν κανένα αναπτυξιακό μέτρο, παρά μόνο εισπρακτικά. Για να μην επιτρέψουν στους μικρομεσαίους να πάρουν ανάσα και να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκταση τους.

Και όλα αυτά γιατί δεν εξυπηρετεί τους Μεγάλους Παίκτες που καραδοκούν να μπουν στην Ελληνική Αγορά να έχουν εγχώριο ανταγωνισμό. Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπουληθεί σε αυτούς, απλά δεν μας το λένε ακόμα για να μας το φέρουν με ένα επικοινωνιακό πακέτο μέσω ΜΜΕ, όπως έκαναν και με το ΔΝΤ και να μας πείσουν ότι είναι προς το συμφέρον μας και δεν γίνεται αλλιώς. Τόσο καλά!!!

Μου μετέφερε δημοτικός υπάλληλος συνομιλία του με ανώτερο τραπεζικό που του ανέφερε ότι «…συνεχίζουμε το ασφυκτικό pressing για να τους κλείσουμε….» Τι θα πετύχουν με αυτό? Απλά αν κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δημιουργηθεί ένα κενό στην αγορά το οποίο θα έρθουν να καλύψουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί ξένων πάντα συμφερόντων τους οποίους και θα χρηματοδοτήσουμε αφειδώς (με επιδοτήσεις) γιατί όπως λένε και οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι, θα είναι προς το συμφέρον της Ελληνικής Οικονομίας, όπως είναι για παράδειγμα και το Μνημόνιο που ακόμα δεν ξέρουν τι λέει σε όλο του το βάθος.
Εσχάτως!!! μάθαμε ότι υπογράψαμε να πουλήσουμε και την ΔΕΗ αλλά τώρα που το ανακαλύψαμε, κάνουμε ότι παλεύουμε (αλά Λοβέρδο) να μην γίνει.

Έτσι αντιλαμβάνονται οι «Εκτελεστές του Μνημονίου» το συμφέρον της Ελλάδας…ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου