Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τι γίνεται με την Ρωσική πρόταση για ναυτική βάση στην Σύρο???

Υπάρχει τελικά η Ρωσική πρόταση για ναυτική βάση στην Σύρο με αντάλλαγμα 100 δις ευρώ ή όχι??? http://www.paron.gr/v3/new.php?id=57788&colid=&catid=42&dt=2010-08-15

Και αν υπάρχει γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς για αυτή ? Και αν δεν υπάρχει γιατί δεν την διαψεύδει κανείς ? Εδώ για ψύλλου πήδημα στήνονται τηλεδικαστήρια που κρατάνε μήνες και για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός?
Αν η πρόταση είναι κατασκεύασμα κάποιων, θα έπρεπε το λιγότερο να έχει διαψευστεί για να μην καλλιεργούνται ψευδείς εντυπώσεις, αν όμως είναι υπαρκτή γιατί δεν μιλάει κανείς?

Αν ενοχλεί ακόμα και η διάψευση αυτό μου λέει ότι η πρόταση είναι πραγματική αλλά δεν θέλουν να ξέρει για αυτήν ο κόσμος. Την αγνοούν ώστε να μην γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό θεωρώντας ότι θα ξεχαστεί. Θέλουν να την περάσουν στο ντούκου γιατί πιθανότατα σκοπεύουν να ΜΗΝ την αποδεχτούν και δεν θέλουν να προστεθεί και αυτή η “Εθνική επιτυχία” στη λίστα των “πετυχημένων χειρισμών” τους που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο με το ΔΝΤ.

Γιατί να μην είναι εθνικά συμφέρουσα μια τέτοια πρόταση? Γιατί δεν θέλουν ούτε να την συζητήσουν? Η παρουσία του Ρωσικού ναυτικού θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους Τούρκους και τις ορέξεις τους στο Αιγαίο και τα οφέλη πιστεύω ότι θα είναι πολλαπλάσια σε τομείς όπως ο στρατιωτικός ο οικονομικός και ο ενεργειακός.
Μια τέτοια κίνηση θα μας επέτρεπε να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο το ΔΝΤ και την Τρόικα, εκτός και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Μήπως κάποιοι θεωρούν συμφερότερο για την Ελλάδα να μένει υποδουλωμένη στο ΔΝΤ για τα επόμενα χρόνια ώστε να υλοποιήσουν τα όποια σχέδια τους?

Μας ενδιαφέρει όμως το Εθνικό συμφέρον ή μόνο τα συμφέροντα τρίτων? Έγραψαν οι Financial Times ότι η Ευρώπη σώθηκε όχι γιατί έδωσε το πακέτο των 110 δις στην Ελλάδα αλλά γιατί η Ελλάδα το πήρε και δεν προχώρησε σε αναδιάρθρωση χρέους, κάτι που θα ήταν καλύτερο για τους ΄Ελληνες αλλά χειρότερο για τους δανειστές τους αφού το 80% του χρέους ήταν σε Τράπεζες του Εξωτερικού.

Τι σημαίνει αυτό? Ότι υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας για να σώσουμε τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους Τραπεζίτες. Οπότε τι να λέμε για Ρωσικές ή άλλες προτάσεις. Συμπερασματικά και μόνο τέτοιες προτάσεις ακόμα και αν είναι Εθνικά συμφέρουσες δεν έχουν καμία τύχη στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των Διαχειριστών του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου