Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ Η΄ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?

Ποιος ασχολείται πλέον με το μεταναστευτικό? Κανείς, αφού έχουν φροντίσει οι κυβερνώντες και οι συν αυτώ να κατευθύνουν τα φώτα της δημοσιότητας εκεί που αυτοί θέλουν. Άλλωστε τόσους δημοσιογράφους πληρώνουν εκεί θα είναι το δύσκολο? Καθημερινά τα προβλήματα λόγο της λαθρομετανάστευσης διογκώνονται, αλλά εμείς είμαστε "έξυπνοι" και θα τα λύσουμε με την πολυπολιτισμικότητα.
Η πολυπολιτισμικότητα εφαρμόστηκε στις Η.Π.Α. γιατί ήθελαν να συστήσουν Εθνικό κράτος , αλλά υπήρχε το πρόβλημα της ανομοιογένειας του πληθυσμού. Η "λύση" αυτή εφαρμόστηκε γιατί έπρεπε με  κάποιο τρόπο να αφομοιωθούν οι διαφορετικοί πληθυσμοί μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν εντέλει αυτό που σήμερα λένε υπερήφανα!!!! "Αμερικάνικο Έθνος" . Ας είναι καλά το Hollywood........!!!
Από την άλλη εμείς ΕΧΟΥΜΕ αυτό για το οποίο εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική στις Η.Π.Α. . Έχουμε την ομοιογένεια, έχουμε τον συμπαγή πληθυσμό, έχουμε την μακρόχρονη και ένδοξη Ιστορία, έχουμε Εθνική συνείδηση, έχουμε δηλαδή το "Ελληνικό Έθνος". Έχουμε όμως και κάτι ακόμα. Τη χώρα που ζούμε, ανυπολόγιστο!!! ορυκτό πλούτο και φυσικά γείτονες τους Τούρκους!!!
Σε τι θα μας εξυπηρετούσε να γίνουμε πολυπολιτισμικοί? Ποιο θα είναι το κέρδος? Γιατί δεν μπορώ να δω κανένα κέρδος από την αθρόα λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα, παρά μόνο προβλήματα που γιγαντώνονται? Γιατί βλέπω μόνο αποδόμηση της Ελλάδας μέσω της μετανάστευσης?
Ρε μπας και βλέπει κανείς τίποτα άλλο το οποίο εγώ που έχω παρωπίδες δεν βλέπω???
Έχω ξαναπεί πολλές φορές από εδώ μέσα ότι δεν μπορούμε σαν χώρα να δεχόμαστε εσσαεί μετανάστες και ακόμα χειρότερα να τους δίνουμε και Ιθαγένεια. Δεν θα αντέξουμε άλλους μετανάστες. Δεν έχουμε καμμία υποδομή, αδυνατούμε να βοηθήσουμε τους γηγενείς και όμως αντί να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εισροή των λαθρομεταναστών ζητάμε να έρθουν και άλλοι... Γιατί είναι ¨Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης" η μετατροπή ενός Εθνικού Κράτους σε πολυπολιτισμικό?
Δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Και όσο αυτό συμβαίνει μπορεί ο καθένας από τις ενδείξεις που έχει να βγάζει και τα συμπεράσματα του.
Αν διαλυθούμε σαν Εθνικό κράτος ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετεί κάτι τέτοιο? Βεβαίως όχι εμάς. Εξυπηρετεί όμως όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Γείτονες ,Τράπεζες, Πολυεθνικές Εταιρίες και Συμμάχους. Γενικότερα εγώ βλέπω ότι με αυτή την πολιτική εξυπηρετούνται συμφέροντα άλλων και όχι τα δικά μας. Μια συμπαγής ομοιογενής Εθνική πληθυσμιακή ομάδα δεν  θα δεχόνταν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις πάνω σε κυριαρχικά και εδαφικά δικαιώματα όσο και να επέμεναν για αυτό οι "φίλοι τους" οι δημοσιογράφοι ότι θα ήταν για το ¨καλό¨τους. Μια όμως πληθυσμιακή ομάδα που αποτελείται από άτομα που απλά και μόνο θα λέγονται Έλληνες χωρίς να το αισθάνονται σαφώς και δεν θα έχει τις αντιστάσεις που απαιτείται να έχει ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα.
Άρα το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει. Γιατί προσπαθούμε στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας να αλλοιώσουμε την ομοιογένεια του γηγενούς πληθυσμού, ενώ δεν προκύπτει κανένα Εθνικό συμφέρον από μια τέτοια κίνηση? Γιατί να είναι "κεντρική πολιτική επιλογή" των κυβερνώντων, σημαντικότερη ακόμα και από την Οικονομία?
Εκτός και το Εθνικό συμφέρον δεν είναι το ζητούμενο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου