Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η Α.Ο.Ζ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΚΤΟΣ Α.Ο.Ζ. ΤΟΤΕ....

kastelorizo_koitasmata.jpg
Το ότι το Καστελόριζο αποτελεί το υπερόπλο της Ελλάδας όσον αφορά τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) απέναντι στην Τουρκία είναι θεωρώ, γνωστό. Και αυτό γιατί Α.Ο.Ζ. έχουν όσα νησιά κατοικούνται και το Καστελόριζο βεβαίως κατοικείται. Δεν είναι βραχονησίδα, όπως πολύ θα ήθελαν οι γείτονες. Είναι πολύ κοντά στην Τουρκία και μας δίνει και το πλεονέκτημα του ότι η Α.Ο.Ζ. της Ελλάδας μέσω του Καστελόριζου θα συνορεύει με την Α.Ο.Ζ της Κύπρου!!! και της Αιγύπτου. Πέρα από όλα αυτά εφόσον καθοριστεί Α.Ο.Ζ. θα μπορούμε μέσα στα όρια της να εκμεταλευτούμε τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου χωρίς να μπορεί η Τουρκία να εγείρει αντιρήσεις όπως με την υφαλοκρηπίδα.
Όμως από πολλές πηγές προκύπτει ότι διεξάγουμε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία (από τις οποίες μόνο να χάσουμε έχουμε) για το ιδιοκτησιακό και επιχειρησιακό καθεστώς του Αιγαίου!!! και μετά από απαίτηση της Τουρκίας στον μελλοντικό καθορισμό της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. , θα εξαιρεθεί το Καστελόριζο!!!!!!!
Τι θα είναι αν η Α.Ο.Ζ. καθοριστεί με το Καστελόριζο εκτός???? Όπως και αν το παρουσιάσουν δεν θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ??? AOZ XVRVN MESOGEIOY.JPGΑν επιτρέψουμε να συμβεί αυτό όπως φαίνεται και στην εικόνα τότε η Α.Ο.Ζ της Τουρκίας μετά θα συνορεύει με της Αιγύπτου και αυτός είναι και ο στόχος των Τούρκων. Θέλουν να βάλουν στο χέρι μεταξύ άλλων και τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης . Και εμείς τι κάνουμε?. Διαψεύδουμε ότι κάνουμε μυστικές συζητήσεις, ενώ έχει γραφτεί στον Κυβερνητικό Τύπο (ΤΑ ΝΕΑ) ότι γίνονται, διαψεύδουμε ότι διαπραγματευόμαστε για την Α.Ο.Ζ. , τα διαψεύδουμε όλα και θα τα παρουσιάσουμε κατόπιν εορτής, όταν πλέον δεν θα μπορεί να γίνει τίποτα.  Ελπίζω ότι οι αντιδράσεις των πολιτών θα εμποδίσουν να γίνει τέτοιο έγκλημα. Δεν μπορεί να ξεπουληθούν τα πάντα με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα. Για αυτό ¨παλεύουν" να μας σώσουν? Αν είναι να σωθούμε έτσι ας κυρήξουμε μια πτώχευση να τελειώνουμε. Ο Μίκης Θεοδωράκης το είπε καθαρά ."Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και Κίνα και όχι από ΔΝΤ , ΗΠΑ και Γερμανία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου