Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

(R) Τελικά κάτι συζητάμε με τους Τούρκους..Το ΥΠΕΞ λέει για την Υφαλοκρηπίδα...Μάλιστα, και τι λέμε?

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας. Και όλο τι συζητάμε με τους Τούρκους? Μάλλον για τον .....καιρό πρέπει να συζητάμε. Ούτε για τα πετρέλαια του Αιγαίου, ούτε για τα μίλια των χωρικών υδάτων, synora Aigaio.jpgούτε για να αφήσουμε εκτός Ελληνικής Α.Ο.Ζ. το Καστελόριζο!!! Τίποτα από όλα αυτά.
Μόνο διερευνητικές για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας είναι λέει οι "συζητήσεις"...Απλά λέει μέχρι τώρα δεν έχουμε "πρόοδο" . Πολύ φοβάμαι το τι θα γίνει όταν τελικά και αφού συνεχίζονται οι συζητήσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ πρόοδος. Η πρόσφατη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι η οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. δεν είναι η λύση στα προβλήματα του Αιγαίου είναι πιστεύω ενδεικτική για τι λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις οι Έλληνες και Τούρκοι μεσολαβητές. Δεν μπορεί να λέμε κάτι τέτοιο όταν βάση του διεθνούς δικαίου η Ελληνική θέση για την Α.Ο.Ζ. είναι ισχυρότατη. Ουσιαστικά συζητάμε το πως θα απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για τον καθορισμό της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. προς όφελος της Τουρκίας!!!!!! 
Εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα!!! Μόνο να μας αφήσουν να κοιμόμαστε ήσυχοι, από ότι φαίνεται. Συζητούν μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν οι Ελληνικές υποχωρήσεις και πως θα το παρουσιάσουν μετά στο λαό ακόμα και σαν επιτυχία.
Αν αυτό προχωρήσει και ολοκληρωθούν οι "διερευνητικές επαφές" με την Τουρκία στα πλαίσια που αυτή θέτει θα πρόκειται για έναν προδοτικό για τα συμφέροντα της χώρας συμβιβασμό.
Το Καστελόριζο οι Τούρκοι το θεωρούν "ειδική περίπτωση" και για αυτό λένε πρέπει να μείνει εκτός διαπραγμάτευσης και οι φήμες επίσης λένε ότι η Ελλάδα το ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ σαν βάση για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει έναν τέτοιο επαίσχυντο και επικίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας συμβιβασμό, είναι η εξής:
  • Η χάραξη ΑΟΖ λαμβάνοντας υπόψη το Καστελόριζο είναι εξαιρετικά ασθενής από πλευράς Διεθνούς Δικαίου (σημ. πλάκα κάνουν ???)  και είναι απίθανο να κερδίσει η Ελλάδα την υπόθεση σε Διεθνές Δικαστήριο.
  • Η διαπραγματευτική θέση της χώρας αυτήν την περίοδο είναι εξαιρετικά ασθενής και ως εκ τούτου καλό είναι να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα.( σημ. τότε να μην γίνει διαπραγμάτευση)
  • Η προώθηση μιας λύσης για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για μελλοντικές διευθετήσεις σε άλλα ζητήματα όπως είναι η χάραξη Α.Ο.Ζ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.(σημ. αν πιλότος είναι μια τέτοια συμφωνία... άστα)

Αν δεν είναι έτσι γιατί δεν διαψεύδεται κάτι τέτοιο τη στιγμή που βρίθει το διαδίκτυο από τέτοιες φήμες? Είναι προδότες? Δεν δίνουν σημασία ή αγνοώντας το νομίζουν ότι θα περάσει ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου