Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι εξαγωγές αποτελούν την λύση κλειδί για την αποτροπή της μείωσης των μισθών !!

greece.jpg
Σημ. Οι μελέτες υπάρχουν, αλλά και η λογική υπαγορεύει να μην γίνουν περαιτέρω μειώσεις μισθών. Το αν θα το λάβουν υπόψη οι φωστήρες που κυβερνούν όμως, είναι άλλο θέμα γιατί όπως φάνηκε, ψάχνουν τις εύκολες λύσεις για να μην δυσαρεστήσουν τους αυλικούς τους, την πελατεία τους και τα λαμόγια τους!!
---
Οι εξαγωγές φαίνεται ότι αποτελούν την λύση κλειδί για την αποτροπή της μείωσης των μισθών σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW).
Όπως αναφέρει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία εξάγουν τα τελευταία δύο χρόνια πολύ περισσότερα προϊόντα από ό,τι
προηγουμένως, ενισχύοντας τη διεθνή τους θέση και συρρικνώνοντας τα ελλείμματα του εμπορικού τους ισοζυγίου.
Επομένως όπως αναφέρει η μελέτη η αύξηση των εξαγωγών των χωρών των «προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης» ενδεχομένως να καθιστά μη αναγκαία την περαιτέρω μείωση μισθών. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με την περίοδο 2008-2011, καθώς οι δύο χώρες πέτυχαν αύξηση των εξαγωγών κατά 7% και 9% αντίστοιχα.

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου