Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Μυστικό» διαστημόπλοιο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη από τη 2η αποστολή του !!!

X-37B.jpgΈνα διαστημόπλοιο του αμερικάνικου στρατού, το ρομποτικό X-37B που μοιάζει με μικροσκοπικό διαστημικό λεωφορείο, ετοιμάζεται να επιστρέψει απο τη δεύτερη αποστολή του και μετά απο 453 μέρες συνολικά που βρισκόταν σε τροχιά.
Ο συνταγματάρχης Nina Armagno, διοικητής της 30ης Πτέρυγας Διαστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια όπου θα προσγειωθεί το X-37B στα μέσα Ιουνίου, λέει οτι «οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας Vandenberg είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τις εργασίες εκφόρτωσης ανα πάσα στιγμή»
Το X-37B (ή ΟΤV2) μπήκε σε τροχιά τον Μάρτιο του 2011 και ουσιαστικά
βρίσκεται σε τροχιά πολύ περισσότερο καιρό απο οποιοδήποτε προκάτοχό του (τo OTV1). Η αποστολή είχε αρχικά προγραμματιστεί για 270 μέρες, μόνο λίγες εβδομάδες περισσότερο από το 225-ημερών την αποστολή της πρώτης πτήσης.
Το μεγάλης διάρκειας ταξίδι του, όμως, κίνησε υποψίες.  Μερικοί έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να κατασκοπεύει τον κινέζικο διαστημικό σταθμό Tiangong ή οτι η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να αποσπάσει κάθε δυνατή αξία από ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος σε μια περίοδο σχετικής δημοσιονομικής λιτότητας.
Όποια κι αν είναι τελικά η τύχη του X-37B, η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει ακόμα να το ξαναστείλει στο διάστημα, για άλλη μια μυστηριώδη αποστολή, ενω το OTV-1 ετοιμάζεται να εκτοξευθεί τον Οκτώβρη

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου