Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το άδικο Κράτος που κυνηγάει και εξοντώνει τους πολίτες του...

εξόντωση πολιτών.jpgΣε έκθεσή που συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, θέτει (με τη μορφή των επιφυλάξεων) ζητήματα αντισυνταγματικότητας σε μία σειρά από διατάξεις που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος.

Οι επιφυλάξεις της Επιτροπής εστιάζονται:

α) Στην άνιση μεταχείριση  μεταξύ φορολογουμένων με ίδια ποσά εισοδήματος, αλλά προερχόμενα από διαφορετικές πηγές (άλλη κλίμακα για μισθωτούς και άλλη για επαγγελματίες κ.α), μεταχείριση που ενδέχεται να μην είναι συμβατή με τη διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 4) η οποία προβλέπει ότι "οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους".
Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, προκαλούνται αδικίες σε βάρος φορολογουμένων με χαμηλό εισόδημα καθώς επιβάλλονται  μεγαλύτερα φορολογικά βάρη σε φορολογούμενους με μικρότερο εισόδημα προερχόμενο από μια πηγή σε σύγκριση με άλλους με μεγαλύτερο εισόδημα το οποίο προέρχεται από περισσότερες πηγές.

β) Στη θέσπιση εισοδηματικού  ορίου 45.000 ευρώ για τη χορήγηση των  νέων επιδομάτων ύψους 500 ευρώ το χρόνο  για κάθε παιδί στις πολύτεκνες οικογένειες, αφού όπως σημειώνει "δεν είναι, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος... Η θέσπιση δε, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή".

γ) Στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος που προβλέπει το νομοσχέδιο. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, "το συγκεκριμένο μέτρο ενδεχομένως να μην είναι συμβατό με την αρχή της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα, το σεβασμό της αξίας του

ανθρώπου και την υποχρέωση προστασίας της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας".

δ) Στην εγκυρότητα του  μέτρου της φορολόγησης εισοδημάτων κάτω από το ελάχιστο όριο  διαβίωσης και υπενθυμίζει ότι  σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. το κατώφλι  κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.951 ευρώ ετησίως ανά άτομο.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, ο Σύλλογος έχει εκφραστεί στο παρελθόν, με κείμενα, με ειδικές εκδηλώσεις και ομιλίες, ακόμη και με αποφάσεις του ΔΣ (μάλιστα έχει ήδη αποφασιστεί η προσφυγή κατά του μέτρου της διαφορετικής φορολόγησης και της κατάργησης του αφορολόγητου για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων).
Δηλαδή, ο Σύλλογος, ο οποίος στο κάτω κάτω δε διαθέτει τις στρατιές των νομικών που διαθέτει η Βουλή, το Γραφείο του Πρωθυπουργού ή το Υπουργείο των Οικονομικών, επεσήμανε έγκαιρα, τα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου. Ο Υπουργός των Οικονομικών, ή άλλο μέλος της Κυβέρνησης, δε μπορούσαν;

Και τί κάνει η Κυβέρνηση σήμερα, μετά τις σαφείς επισημάνσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής; Γιατί προχωρούν για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που γνωρίζουν ότι πάσχει από πολλές πλευρές;

Το κάνουν επειδή δε σέβονται ούτε τους Θεσμούς, αλλά ούτε και τους πολίτες.
Το κάνουν επειδή ξέρουν ότι οι πολίτες δεν αναπτύσσουν μαζική ενεργή αντίσταση (την κατάσταση αυτή της κοινωνίας προσπαθούμε να ανατρέψουμε μέσα από τη δημιουργία και τη δραστηριοποίηση του Συλλόγου μας).
Το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι το δικαστικό σύστημα τους καλύπτει, χωρίς να αποδίδει δικαιοσύνη.

Το Κράτος, υιοθετεί την αδικία και την παρανομία και κυνηγά και εξοντώνει τους πολίτες του! Παράλληλα όμως, μέσα από την ανεπαρκή έως κακή λειτουργία του δικαστικού συστήματος, το ίδιο το Κράτος περιορίζει τη δυνατότητα αντίδρασης και αντίστασης των πολιτών! Όμως, αυτό σκοτώνει τη Δημοκρατία...

Νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι πετυχαίνοντας να εισπράξει με αυτούς τους άδικους και αντιδημοκρατικούς τρόπους τρία ή τέσσερα δισεκατομμύρια παραπάνω και πετυχαίνοντας τους στόχους που του θέτει η τρόικα θα έχει κερδίσει κάτι;

Τί θα έχει κερδίσει η Κυβέρνηση εάν εξοντώσει το λαό (κυρίως τα πλέον αδύναμα τμήματά του) και τον φέρει απέναντί του; Πώς, ένα κράτος που υιοθετεί και επιβάλει με τη βία παράνομες πρακτικές, θα μπορέσει να πείσει τους πολίτες του να το εμπιστευτούν; Πώς θα τους πείσει να βελτιώσουν τη φορολογική τους συνείδηση; Πώς θα τους πείσει ότι δημιουργεί μία κοινωνία δικαίου; Πώς θα τους πείσει να συνεργαστούν μαζί του για να βελτιώσουν τις δομές και τη λειτουργία του ιδίου του Κράτους και της οικονομίας.

Εάν ο κ. Υπουργός νοιάζεται για το πραγματικό μέλλον αυτού του τόπου και όχι απλά να πετύχει κάποιους δημοσιονομικούς στόχους, θα πρέπει να σεβαστεί τους Θεσμούς και το Σύνταγμα. Και κυρίως, θα πρέπει να παύσει να αντιτίθεται προς την κοινωνία με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο. Διαφορετικά, η ζημιά και οι πληγές που θα αφήσει πίσω του θα είναι μεγάλες: κατάρρευση των Θεσμών, απώλεια της εμπιστοσύνης προς αυτούς και αποξένωση του Κράτους από την κοινωνία. Οι πληγές αυτές, θα ταλαιπωρούν μακροχρόνια την πατρίδα μας και κανένα δάνειο, κούρεμα ή νέα δόση δε θα μπορέσει να τις επουλώσει.


Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου