Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η "περίεργη" τρέλα των υπουργών οικονομικών της Ελλάδας!!!

οικονομική πολιτική Ελλάδας.jpgΣπουδάζουν στα καλύτερα Οικονομικά Πανεπιστήμια του πλανήτη, κάνουν master, κάνουν διδακτορικά, δημοσιεύουν εργασίες σε διεθνή περιοδικά για τη σωστή αντιμετώπιση οικονομικών ζητημάτων, και μόλις επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα, ως σύμβουλοι, διευθυντές, εφοριακοί, διοικητές, υφυπουργοί και υπουργοί, κάνουν τα αντίθετα!
Τους πιάνει σοσιαλιστική τρέλα και ξεσχίζουν στους φόρους όποιον βρουν, αδιακρίτως, μέχρι τελικής αφαίμαξης.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό.

Έχουν όλοι διδαχθεί πως σε καιρούς ύφεσης κόβεις δραστικά όλους τους φόρους!

Γιατί συνεχίζουν να συμπεριφέρονται λες και μόλις αποφοίτησαν από τη Σχολή Οικονομικών της Βόρειας Κορέας;

Ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας είναι (πλέον) υπέρ της αλλαγής των άδικων νόμων, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, υπέρ αρκετών από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Ο μέσος πολίτης, επαναλαμβάνω. Όχι η creme de la creme της παγκόσμιας διανόησης. Ο μέσος πολίτης, εμείς, συμφωνούμε πάνω-κάτω στο τι πρέπει να γίνει για να πάμε μπροστά.

Τι πιθανότητα δίνετε στο ενδεχόμενο όλοι αυτοί, με πτυχία από τα καλύτερα οικονομικά Πανεπιστήμια του πλανήτη, με master, με διδακτορικά, με εργασίες σε διεθνή περιοδικά, να "μην καταλαβαίνουν" τι πρέπει να κάνουν, ή να "φοβούνται" να το κάνουν;

Η δική μου απάντηση είναι: "Μηδενική πιθανότητα. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τι

πρέπει να κάνουν, και συνειδητά δεν το κάνουν".
Έκαστος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Οι άνθρωποι που είναι έντιμοι και ιδεολόγοι, επιθυμούν να θέσουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και να προάγουν τη ζωή των συμπολιτών τους. Προεκτείνοντας τις δικές τους καλές προθέσεις, θεωρούν ότι και οι υπόλοιποι θα χρησιμοποιήσουν τα πτυχία τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τις γνωριμίες και τις διεθνείς τους σχέσεις, για να προάγουν τη ζωή των συμπολιτών τους.

Όταν αυτό δεν συμβαίνει, καταλήγουν στην απορία .... "Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό."

Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Το πλέγμα της εξουσίας δεν τους επιτρέπει να αποκρατικοποιήσουν όσο απομυζά τον δημόσιο πλούτο, κι όταν υποχρεώνονται να αποκρατικοποιήσουν, "σκοτώνουν" τις επιχειρήσεις για να τις δώσουν μπιρ παρά (με το αζημίωτο; αναρωτιέμαι...)
Οι ίδιοι διατηρούνται στο πλέγμα της εξουσίας μοιράζοντας θέσεις και πλούτο στον κομματικό στρατό. Και τρελαίνουν τους πάντες στους φόρους για να τον διατηρήσουν. Διότι δεν μπορούν να βρουν έσοδα ούτε από τον πλούτο που απομυζούν "κάποιοι", ούτε από την υγιή πώληση/αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ούτε από την απελευθέρωση τομέων που έχουν παραχωρήσει στον κομματικό στρατό.

Δεν υφίσταται καμία "σοσιαλιστική τρέλα", "κομμουνιστική πρεμούρα", "καπιταλιστική επίθεση" ή "νεοφιλελεύθερη μανία".

Υπάρχουν μόνο δισεκατομμύρια ευρώ.
Και κάποιος πρέπει να τα πάρει.!!


Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου