Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Όχι ψώνια τις Κυριακές .Από εμάς εξαρτάται ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το μέτρο!

Κυριακή_αργία.jpgΜην τους κάνουμε την χάρη και αποδεχτούμε ένα μέτρο με το οποίο ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι οι πολυεθνικές και οι χαμένοι όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα μέτρο που μπορούμε εμείς σαν λαός, σαν καταναλωτές να το ακυρώσουμε στην πράξη. Τόσο απλά!!!
Μια Κυριακή μας έμεινε, θέλουν και αυτή να την καταργήσουν γιατί το ζητάνε οι ξένοι και οι ξενόδουλοι. Γιατί το ζητάει λένε η ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ.
Όχι να μην τους κάνουμε τη χάρη. Όπως μπορούσαμε μέχρι τώρα χωρίς να ψωνίσουμε τις Κυριακές, έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε.
Τίποτα καλό δεν φέρνει η κατάργηση της Κυριακής σαν αργία. Ένα ακόμα τεστ είναι για να δοκιμάσουν τις αντοχές και ανοχές του Έλληνα. Ήδη οι εργοδότες (κυρίως αλυσίδες) που αποφάσισαν να ανοίξουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους, φρόντισαν να κάνουν κατανοητό στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν σκοπό να τους πληρώσουν την Κυριακή, ενώ αν είναι τυχεροί μπορεί να πάρουν ρεπό μια άλλη μέρα της εβδομάδας. (Πρώτο Θέμα 3/11/2013) .
Στην θέση των εμποροϋπαλλήλων που τώρα θα δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς χρόνο για αυτούς, τα σπίτια τους και την οικογένεια τους, σταδιακά θα βρεθούμε όλοι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την εργασιακή σκλαβιά. Όμως αυτό αδυνατούμε να το καταλάβουμε και μετά θα έχουμε εγκλωβιστεί σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δυστυχώς είμαστε από αυτούς που δεν μαθαίνουν αν δεν το πληρώσουμε ακριβά πρώτα..

Η αυτάρεσκη φάτσα του Χατζηδάκη που βγήκε στην τηλεόραση να χαρεί για το "επιτυχημένο" πείραμα πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτοί δεν νοιάζονται για τον άνθρωπο, μόνο για τους αριθμούς και για τις εντολές που λαμβάνουν έξωθεν.
Θέλω να πιστεύω ότι η "επιτυχία" αυτής της πρώτης Κυριακής οφείλεται στην ταυτόχρονη έναρξη των εκπτώσεων στον καλό καιρό και στην περιέργεια των καταναλωτών. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να αλλάξει άρδην τις επόμενες Κυριακές και να δοθεί έτσι ένα μάθημα στον Χατζηδάκη και κάθε Χατζηδάκη που επιβάλλει με το έτσι θέλω στους Έλληνες, εντολές εκτός Ελλάδας.
Λένε μερικοί ότι στην Ευρώπη έτσι είναι. Και λοιπόν??? Οι ίδιες συνθήκες ισχύουν εδώ και στην Ευρώπη? Το ίδιο εφαρμόζονται οι νόμοι? Εκεί
σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν το 40ωρο και κάνουν σχολαστικούς και πραγματικούς ελέγχους.
Είναι πολλά αυτά από τα οποία μας διαχωρίζουν από τους Ευρωπαίους. Δεν γίνεται και δεν μπορούμε να είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς είμαστε Έλληνες, αυτοί Άγγλοι ,Γάλλοι, Γερμανοί κλπ. Έχουμε την κουλτούρα μας, έχουν τη δική τους. Είναι λάθος το κριτήριο του "τι κάνουν στην Ευρώπη"...
Πρέπει να αντιδράσουμε και να μην μπούμε στην λογική αυτή. Αν κάτι είναι λάθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε επειδή το κάνουν και άλλοι. Το πράγμα φαίνεται προς τα που πάει και δεν θα είναι καλή η κατάληξη. Ας μην το αφήσουμε να συμβεί.. Οι εργασιακές σχέσεις τείνουν προς ισοπέδωση με την ανοχή τη δική μας. Εμείς πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Η δική μας συμπεριφορά θα κρίνει αυτό το μέτρο.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για τίποτα. Ας μας κάνουν ότι θέλουν οι ξένοι , οι ξενόδουλοι και οι πολυεθνικές .
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Άξιοι του ΓΑΠ, του ΔΝΤ, της ΤΡΟΙΚΑΣ, των μνημονίων. Με τις υγείες μας!!!

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου