Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρομαγνητικού παλμού όπλα ετοιμάζει η .....Βόρεια Κορέα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, η Βόρεια Κορέα με τη χρήση ρωσικής τεχνολογίας αναπτύσσει όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ενός «ηλεκτρονικού» Περλ Χάρμπορ!
Δηλαδή, το μόνο που χρειάζεται δεν είναι να στοχεύσει αστικό πληθυσμό, αλλά να κατορθώσει την έκρηξη τέτοιου όπλου πάνω από μια αμερικανική, νοτιοκορεατική ή ιαπωνική μεγαλούπολη, προκαλώντας το απόλυτο χάος, αφού θα καταρρεύσουν ΟΛΑ τα πληροφορικά δίκτυα!
Συγκεκριμένα σε αναφορά που κατέθεσε στο κοινοβούλιο της ασιατικής χώρας η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS: National Intelligence Service), η Βόρεια Κορέα έχει ήδη προμηθευτεί ρωσικά όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP: Electro-Magnetic Pulse) και έχει αρχίσει πρόγραμμα ανάπτυξης δικών της εκδόχων.
emp_bomb.jpg
Στην ίδια αναφορά η NIS σημειώνει επίσης τη μεγάλη έμφαση που αποδίδει στον κυβερνοπόλεμο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un, ο οποίος μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει ως πολλαπλής χρήσης όπλων ιδίας σημασίας με τα πυρηνικά όπλα και τα πυραυλικά συστήματα.
Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται από τη Βόρεια Κορέα στη διείσδυση μέσω πειρατείας (hacking) των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται εκτεταμένα πλέον στη Νότια Κορέα (η βιομηχανία της οποίας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως) με σκοπό τη μαζική συλλογή πληροφοριών.
Mk.-84_Low-Frequency-E-Bomb.gif
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NIS η Βόρεια Κορέα έχει συγκροτήσει μία επίλεκτη μονάδα κυβερνοπολέμου που στελεχώνεται με περισσότερα από 3.000 άτομα. Μάλιστα σύμφωνα με νοτιοκορεάτη βουλευτή, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, τα τελευταία χρόνια η Βόρεια Κορέα έχει εξαπολύσει χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις κατά
των πληροφορικών συστημάτων της Νότιας Κορέας προκαλώντας ζημίες που το οικονομικό τους κόστος αποτιμήθηκε σε 805 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Οι κυβερνοεπιθέσεις δεν περιορίστηκαν μόνο σε στρατιωτικά δίκτυα αλλά και σε τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες, τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πάντως μέχρι σήμερα η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις διαμαρτυρίες της Νότιας Κορέας για κυβερνοεπιθέσεις χαρακτηρίζοντας αυτές ως προσπάθεια για τη διατήρηση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου