Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ MME vs INTERNET

Έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι προσπαθούν να ενημερωθούν μέσω Internet και γυρνάν την πλάτη στα παραδοσιακά ΜΜΕ. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να έχει θορυβήσει τα μεγάλα αφεντικά αλλά για την ώρα έχουν άλλες προτεραιότητες γιατί γνωρίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν έχει πρόσβαση στο Internet και αναγκαστικά «ενημερώνεται» από αυτούς, άρα δεν ανησυχούν.

Παρόλα αυτά το Internet παραμένει το μόνο μέσο που δεν έχει ακόμα αλωθεί από τους νταβατζήδες της ενημέρωσης και μπορεί να βρει κάποιος και την διαφορετική άποψη, την διαφορετική οπτική και μια διαφορετική αλήθεια από αυτή που μας πλασάρουν.

Οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης έχουν και στο internet τις άκρες τους. Σελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα φροντίζουν να τις ελέγχουν, αλλά λόγο της πληθώρας των ιστοσελίδων (σε αντίθεση με τα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες) είναι πολύ πιο διαλλακτικοί στον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων γιατί αναγνωρίζουν ότι υπάρχει περισσότερη κριτική σκέψη και είναι πιο δύσκολο να περάσουν τα μηνύματα τους και να θεωρήσουν ότι «αποστολή εξετελέσθη».

Έχω ξαναπεί ότι αν υπήρχε τρόπος δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το σπίτι και θα μας είχαν δεμένους μπροστά από το χαζοκούτι ώστε να μην χάσουμε ούτε τελεία από αυτά που «θέλουν» να ξέρουμε και να μην ξεφεύγει το μυαλό μας σε «επικίνδυνες» για αυτούς σκέψεις.
Πρέπει κάποιος να κλονίσει την παντοδυναμία των ΜΜΕ, να πάρουν όλοι τους ένα καλό μάθημα. Και οι «δημοσιογράφοι» που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και τα αφεντικά τους που τους δίνουν το «φύλο πορείας». Πρέπει να πάθουν για να μάθουν και στο μέλλον να μας αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ωριμότητα όχι όπως τώρα που νομίζουν ότι απευθύνονται σε κουτορνίθια που μπορούν εύκολα να καθοδηγήσουν.

Για αυτό λοιπόν σε αυτές τις εκλογές ψηφίστε internet!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου