Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ατύχημα ή δολιοφθορά η έκρηξη στην Ναυτική Βάση της Εθνοφρουράς; 45 νεκροί, 59 τραυματίες!

vasi-400.jpgΕξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,αναχωρεί σε λίγη ώρα από την Ελευσίνα για την Κύπρο.Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στη Μεγαλόνησο. Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Νεότερες πληροφορίες από ασφαλείς πηγές της Κύπρου αναφέρουν πως οι νεκροί είναι πέραν των 45 ενώ δεν γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν αγνοούμενοι (4 αξιωματικοί της ΕΦ, 2 νάυτες, 6 πυροσβέστες). Με βάση την επίσημη ενημέρωση υπάρχουν 59 τραυματίες. Πυροσβέστες και αστυνομία εντοπίζουν πτώματα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και οι υπεύθυνοι μιλούν για βιβλική καταστροφή. Σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης βρίσκεται η Κύπρος. Το ηλεκτρικό ρεύμα από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Δεκέλειας και της Μονής καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών της χώρας και ο υπ. Εμπορίου κ. Πασχαλίδης κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό ρεύμα με φειδώ, ενώ όσοι έχουν γεννήτριες πρέπει να τις θέσουν σε λειτουργία.
"Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της" δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και πρόσθεσε: "Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τις ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας". Σε ερώτηση για τους νεκρούς ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει αριθμούς.  Για την κατάσταση που επικρατεί εντός της ναυτικής βάσης ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε: "να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς εκφράζει την πραγματικότητα".
1ptomata
Συγκλονισμένος για την τραγωδία που έπληξε την Κύπρο από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. «Ανείπωτη είναι η θλίψη και η οδύνη μας για το κακό που μας βρήκε. Πρόσωπα αγαπημένα, χάθηκαν τόσο άδικα και τραγικά, ενώ άλλα πολλά τραυματίσθηκαν και σηκώνουν το σταυρό της δικής τους φοβερής δοκιμασίας, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή τους», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.
2ptomata

Εν τω μεταξύ, σαν χθες έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος αρχηγός της Εθνικής φρουράς Ευάγγελος Φλωράκης, ο οποίος, πριν δέκα χρόνια στις 10 Ιουλίου, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών, κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου, κατά την διάρκεια νυκτερινής πτήσης.

Μαζί με τον Ευάγγελο Φλωράκη, σκοτώθηκαν ο τότε διοικητής της Αεροπορίας, ταξίαρχος Στέλιος Δεμέναγας, ο υπασπιστής του αρχηγού, υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου, και οι χειριστές του ελικοπτέρου, σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου