Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Υπήρχε πολιτική εντολή» παραδέχεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών

fwtopoulos_astynomia.jpg«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάθε απλός αστυνομικός λειτουργεί αυτοβούλως. Τότε είμαστε άτακτο σώμα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, παραδεχόμενος ότι οι δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών ήταν καθοδηγούμενες από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο Χρήστος Φωτόπουλος είπε: «Εγώ βροντοφωνάζω ένα μεγάλο "όχι". Αν αυτό είναι δημοκρατία και αποτελεσματική λειτουργία, εγώ λέω ντροπή, ντροπή, ντροπή. Μπορούν να δοθούν απαντήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες αν γίνει έρευνα σε βάθος».
Όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, «δεν ντρέπομαι για το λειτούργημα που επιτελώ. Όμως, αυτά τα γεγονότα μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω».
Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε Αγανακτισμένος, τονίζοντας πως «υπάρχουν υπερβάσεις καταδικαστέες που θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους συμπολίτες μας», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει πολλές φορές συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που βίωσαν αυτή την αδικαιολόγητη πρωτοφανή αστυνομική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου