Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!!!

εξαθλίωση πολιτών.jpg
Σημ. Ποιον πλήττουν αυτά τα μέτρα?? Τους προνομιούχους??? ΟΟΟΧΙ!!! Τα ίδια θύματα πάλι. Τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έχει το ΘΡΑΣΟΣ ο πρωθυπουργεύων τη χώρα (γιατί άλλοι είναι στην πραγματικότητα πρωθυπουργοί) να λέει ότι αυτοί που αντιδρούν είναι οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!!!!
Δηλαδή τα μέτρα αυτά απονέμουν κοινωνική δικαιοσύνη και πλήττουν τους βολεμένους????
Ψεύτες και Υποκριτές. !!!!!

Τα πάνω κάτω φέρνουν στο εισόδημα και στη ζωή όλων των πολιτών τα χαράτσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου. Δεν υπάρχει επαγγελματικός κλάδος που να μη θίγεται από τους νέους τσουχτερούς φόρους που επιβάλλονται και δεν υπάρχει ουσιαστικά οικογένεια που να μην κληθεί να πληρώσει βαρύ αντίτιμο για τα νέα μέτρα. Πιο αναλυτικά:
1. Μειώνεται το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ και επιβάλλεται φόρος 10% στο κλιμάκιο που δημιουργείται. Η ρύθμιση ισχύει από 1-1-2011, που σημαίνει ότι υπάρχει αύξηση στην παρακράτηση φόρου ύψους 33 ευρώ τον μήνα στους δημοσίους υπαλλήλους και 28 ευρώ σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η αύξηση της παρακράτησης είναι μεγαλύτερη για όσους έχουν παιδιά.
2. Για να «χτίσει» το αφορολόγητο, από τη νέα φορολογική περίοδο, ο φορολογούμενος θα πρέπει να διαθέτει σε αποδείξεις δαπανών το 25% του εισοδήματός του, χωρίς να παίρνει οποιασδήποτε μορφής επιστροφή φόρου.
3. Γίνονται πιο τσουχτερά τα τεκμήρια τόσο σε ακίνητα όσο και στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, πισίνες, αεροσκάφη.
4. Επιβάλλεται κεφαλικός φόρος - έκτακτη εισφορά για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Η εισφορά ισχύει για όλο το εισόδημα και κυμαίνεται από 1% έως 4%.
5. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά για κατόχους αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Η εισφορά θα ισούται με το 5% του τεκμηρίου του αυτοκινήτου. Επίσης επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα, ανεμόπτερα, αεροσκάφη και πισίνες, ίση με 5% του τεκμηρίου τους. Εξαιρούνται μόνο τα σκάφη αναψυχής που είναι μικρότερα των 6 μέτρων.
6. Επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες. Για φέτος το τέλος αυτό ανέρχεται στα 300 ευρώ. Από το 2012 θα είναι 400 ευρώ ετησίως για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που εργάζονται σε πόλεις με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, ενώ για μεγαλύτερες πόλεις το τέλος θα είναι 500 ευρώ. Εάν διαθέτουν υποκατάστημα, επιβάλλεται επιπλέον «χαράτσι» 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
7. Το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) υποχωρεί στα 200.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ που ήταν έως σήμερα, και κυμαίνεται από 0,2% ως 1%, ανάλογα με το ύψος της συνολικής αξίας των ακινήτων των φορολογουμένων.
8. Αυξάνεται από 1ης Σεπτεμβρίου ο ΦΠΑ για προϊόντα εστίασης από 13% σε 23%, όπως επίσης για το ανθρακούχο νερό και για τους φυσικούς χυμούς.
9. Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κατά 10%. Εξαιρούνται μόνο τα υβριδικά αυτοκίνητα έως 1.929 κ. εκ., που δεν πληρώνουν καθόλου τέλη κυκλοφορίας, ενώ αν είναι άνω των 1929 κ. εκ. πληρώνουν τα μισά.
10. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 2% στους μισθούς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
11. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 1% στο Δημόσιο για το εφάπαξ.
12. Οι νέοι 18-25 ετών μπορούν να προσλαμβάνονται με μισθό 20% μικρότερο από τον βασικό της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας σε επιχειρήσεις για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, για διάστημα έως και δύο χρόνων.
13. Μειώνονται οι συμβάσεις του ΝΑΤ κατά 6%, αναδρομικά από 1-1-2011.
14. Μειώνεται το εφάπαξ από 1-1-2010 κατά 10% για τον δημόσιο τομέα και κατά 15% σε ΔΕΥ και ΤΑΥΤΕΚΩ.
15. Αυξάνεται η εισφορά ΛΑΦΚΑ συνταξιούχων με σύνταξη μεγαλύτερη των 1.700 ευρώ από 6% έως 14%.
16. Επιβάλλεται εισφορά 8% κατά μέσον όρο σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.700 ευρώ.
17. Επιβάλλεται ειδική εισφορά σε όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ, που είναι από 3% έως 10%.

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου