Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Κοινωνική Αδικία.Κόβουν τις συντάξεις σε χήρες-αναπήρους.Δεν τους έφταναν τα προβλήματα τους.ΝΤΡΟΠΗ!

wallet864.jpg
Σημ, Ντροπή σας ΡΕ!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!! Τι είναι αυτά που θέλετε να κάνετε??? Δεν σκέφτεστε??? Η' δεν σας έχει μείνει καθόλου μυαλό να σκεφτείτε? Τις χήρες και τους ανάπηρους χτυπάτε?? Τι προνόμιο έχουν ??? Δεν είχαν το δικαίωμα οι χήρες να πάιρνουν την σύνταξη του συζύγου τους παραιτούμενες του δικαιώματος για άλλη σύνταξη??? Η΄ μήπως οι ανάπηροι ήθελαν να έχουν αναπηρία για να τους δίνετε σύνταξη?? Είναι προνόμια για εσάς η χηρεία και η αναπηρία??  Μήπως τα θέλετε και εσείς αυτά τα προνόμια??? Σας το εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ να τα έχετε!!! Βρωμιάρηδες !

Ούτε οι χήρες και οι ανάπηροι δεν γλίτωσαν από το νέο κύμα περικοπών εισοδημάτων που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι μπαίνει μαχαίρι στις συντάξεις που δικαιούνται οι χήρες και οι χήροι ασφαλισμένων του Δημοσίου, ενώ δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν και ανάπηρους ασφαλισμένους του Δημοσίου, οι οποίοι θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να ασκήσουν οποιοδήποτε βιοποριστικό επάγγελμα για να συνεχίζουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
- Με το σημερινό καθεστώς η χήρα λαμβάνει το 100% της σύνταξης του συζύγου της. Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, μετά τα πρώτα τρία χρόνια της απονομής της σύνταξης χηρείας επέρχεται μείωση της σύνταξης κατά 50%, εφόσον η σύζυγος είναι κάτω των 65 ετών και εργάζεται ή λαμβάνει και τη δική της σύνταξη. Αν είναι άνω των 65 ετών, τότε χάνει το 30%. Εάν λαμβάνει εκτός από την κύρια και επικουρικές συντάξεις, δίνεται η δυνατότητα στη σύζυγο να επιλέξει τη σύνταξη στην οποία θα γίνει ο ανωτέρω περιορισμός (προφανώς για να επιλέξει τη χαμηλότερη σύνταξη, που συνήθως είναι η επικουρική).
- Οι υπάλληλοι του Δημοσίου μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω αναπηρίας άνω του 67% χωρίς να ισχύουν γι' αυτούς τα όρια ηλικίας που ισχύουν για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Για να τους καταβληθεί όμως άμεσα η σύνταξη, πρέπει, πέρα από το ποσοστό ανικανότητας, να μπορούν να αποδείξουν στην αρμόδια Επιτροπή ότι είναι ανίκανοι για κάθε άλλη άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος.
- Καταργείται το φορολογικό απόρρητο των φορολογουμένων και έτσι το υπουργείο Οικονομικών βάζει και επίσημα τους ιδιώτες σε ρόλο ντετέκτιβ για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται να επιλεγούν το αμέσως προσεχές διάστημα μεγάλα λογιστικά γραφεία, που θα αναλάβουν τον ρόλο του εντοπισμού των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, καθώς και των διευθύνσεων κατοικίας τους. Για να συμβεί όμως αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα χορηγεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων στους ιδιώτες.
- Οσοι «ξέχασαν» να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, φόρου μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και ΦΠΑ, μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, μπορούν και αυτοί να τακτοποιήσουν τις παραπάνω υποθέσεις τους με ευνοϊκό τρόπο. Εξαιρούνται οι δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Πιο συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν σχετική δήλωση μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (δηλαδή έως το τέλος Νοεμβρίου, με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου) απαλλάσσονται από την επιβολή πρόσθετου φόρου, εφόσον αυτός καταβληθεί εφάπαξ. Αν όμως η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, υπάρχει προσαύξηση πρόσθετου φόρου 10% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση δημιουργήθηκε μέχρι 31-12-2009. Η προσαύξηση είναι 3% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση προέκυψε από 1-1-2010 μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Η μηνιαία δόση για τα φυσικά πρόσωπα δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα καταβάλλεται εφάπαξ με την υποβολή της σχετικής δήλωσης.


Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου