Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

360 ευρώ!

syntaxiouxos2.jpgΤόσο έχουν κοστολογήσει τη ζωή μας οι «άρχοντες».
360 ευρώ θα είναι σε λίγα - ίσως πολύ πιο σύντομα από όσο θέλουμε να πιστεύουμε - χρόνια η «εθνική σύνταξη». Τα υπόλοιπα βρείτε τα από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, λένε οι «άρχοντες».
Και πώς θα κάνεις ιδιωτική ασφάλιση όταν και ο μέσος μισθός σε λίγα - ίσως πολύ πιο σύντομα από όσο θέλουμε να πιστεύουμε - χρόνια θα είναι και αυτός 360 ευρώ; Πώς θα σκέφτεσαι το μέλλον σου, αν δεν μπορείς να ζήσεις το παρόν σου;
Όλως τυχαίως 360 ευρώ είναι και το επίδομα ανεργίας. Οπότε συμπερασματικά έχουμε και λέμε: Είτε δουλέψεις, είτε δεν δουλέψεις 360 ευρώ θα πάρεις, λένε οι «άρχοντες»! Και το χειρότερο είναι να αποδεχθούμε τη μοίρα μας. Να αποδεχθούμε ότι ήρθαμε σε αυτόν το Θεϊκό τόπο, το καλύτερο «οικόπεδο» της οικουμένης για να ζήσουμε με 360 ευρώ.
360 ευρώ, για να υπηρετούμε τους τουρίστες που θα έρχονται για να
γεύονται τις χαρές της Ελλάδας. 360 ευρώ, για να εργαζόμαστε στα εργοτάξια των πολυεθνικών που θα «ρουφάνε» τον εθνικό μας πλούτο. 360 ευρώ, για όσους «σκοτώθηκαν» μια ζωή για να προκόψει ο ευλογημένος τούτος τόπος. 360 ευρώ, για να έχουν οι «άρχοντες» τις κοιλάρες τους γεμάτες χρήμα και εξουσία.
Μας αξίζει τέτοια τύχη;
Του  Γιώργου Μιχαλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου