Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ξαφνικά όλοι κατά του Ερντογάν στην Τουρκία... Πως επηρεάζεται η Ελλάδα!

Ερντογαν.jpgΚατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι τουρκόφιλος. Κάθε άλλο... Και δεν θα με ενδιέφερε καν τι γίνεται στην Τουρκία αν δεν μας επηρέαζε άμεσα ή όποια εξέλιξη.
Ο Ερντογάν στην προσπάθεια του να μετατρέψει την Τουρκία σε ισλαμική δημοκρατία, προχώρησε σε αλλαγές που δυσαρέστησαν μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινής γνώμης, που βλέπει ότι το "κοσμικό" κράτος σταδιακά αποσυντίθεται (μαντήλα, αλκοόλ κλπ) . Η αφορμή για να πυροδοτηθούν αντιδράσεις ήταν η πλατεία Ταξίμ αλλά προφανώς και δεν ήταν αυτή η αιτία.
Για εμάς μια αμιγώς ισλαμική Τουρκία θα ήταν πιο επικίνδυνη αφού μέσα σε όλη την αντιπαλότητα μας θα προστιθόνταν και το θρησκευτικό στοιχείο που θα έκανε τα πράγματα πιο εκρηκτικά. Από την άλλη πιστεύω ότι αν αφηνόνταν ο στρατός και οι κεμαλιστές να κάνουν κουμάντο, θα είχαμε συγκρουστεί ήδη στρατιωτικά με την Τουρκία σε μικρό ή μεγάλο επίπεδο. Οπότε καλώς ή κακώς το υπάρχον καθεστώς στην Τουρκία είναι το πιο συμφέρον για εμάς.
Στην περίπτωση των πρόσφατων ταραχών στην Τουρκία είναι εντυπωσιακή αυτή η ξαφνική γενικευμένη μεταστροφή κατά του Ερντογάν για την οποία έχει ευθύνη φυσικά, αλλά σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και αυτό γιατί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά, πάει όλο και καλύτερα... Τα ποσοστά δημοφιλίας του μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ υψηλά και το ίδιο ίσχυε και για τα ποσοστά του κόμματος του...
Κάποιος που απολαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά δημοφιλίας και αποδοχής από τους εκλογείς θα έλεγε κανείς ότι είναι στο απυρόβλητο... Και όμως οι διαδηλωτές σε όλη τη χώρα τον κατηγορούν για αυταρχισμό για προδοσία του Κεμάλ και καθεστωτισμό και του
ζητούν να παραιτηθεί.... Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί ο Ερντογάν??? Για μένα όχι!! Πιο πιθανό είναι να μας επιτεθεί για να κάνει το χατήρι των στρατιωτικών παρά να παραιτηθεί...
Οι ταραχές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε 48 πόλεις της Τουρκίας λέει το ρεπορτάζ...  Αυτό από μόνο του εμένα μου λέει ότι κάποιοι προσπάθησαν να ξεκινήσουν την λεγόμενη "Τουρκική Άνοιξη"... αλλά προς το παρόν δεν τους έχει βγει. Είναι άλλωστε αρκετά δύσκολο λόγο της δομής του Τουρκικού κράτους και του ασφυκτικού ελέγχου που υπάρχει σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών των γειτόνων...  Ας όψεται όμως το... διαβολικό (κατά Ερντογάν) twitter!!!
Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι οι "μεγάλοι παίκτες" επιθυμούν για διάφορους λόγους την διάλυση της Τουρκίας και δεν αποκλείεται να είναι πίσω από το όλο σκηνικό..  Ίσως είναι και ένα είδος προειδοποίησης ώστε να σταματήσει να προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία, γιατί θα τον φάει η μαρμάγκα.
Δεν ξέρω το τι θα γίνει στην συνέχεια και πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν, πάντως όπως έχουμε δει και στο παρελθόν και μάλιστα επανειλημμένως, όποτε η Τουρκία έχει εσωτερικά προβλήματα τα "εξάγει" κυρίως σε εμάς. Δημιουργεί δηλαδή θέμα στο Αιγαίο και το ενδιαφέρον της τουρκικής κοινής γνώμης μετατοπίζεται και ξεχνούν τα προβλήματα τους.
Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για τον οποίο έχουμε γεμίσει γκρίζες ζώνες και αμφισβητούνται τα πάντα από πλευράς Τουρκίας..  Γιατί κάθε πρόβλημα τουρκικό μεταφράζεται και σε μία ακόμα διεκδίκηση από τους Τούρκους προς εμάς και εμείς σαν καλοί οσφυοκάμπτες (οι πολιτικοί μας πάντα) δεν τους χαλάμε χατήρι.
Σε αναμονή νέων διεκδικήσεων λοιπόν..

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου