Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΝΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2!!!

Το περίεργο δεν είναι οι παρακάτω διαπιστώσεις με τις οποίες φυσικά συμφωνώ. Το περίεργο είναι ποιος κάνει τις διαπιστώσεις αυτές. Και δεν είναι άλλος από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη!!!!!!!!των "Νέων" και όλα αυτά που αναφέρει είναι ενδεικτικό του πως στήνεται η κατάσταση για το Μνημόνιο 2!. Του ξέφυγαν? ή κάτι άλλο παίζεται και έχει αναλάβει τον ρόλο του αμορτισέρ?

" ΟΜΟΛΟΓΩ ότι έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Κι είμαι βέβαιος πως αν παραθέσω απλώς τη σειρά των γεγονότων, θα μπερδευτείτε κι εσείς.

ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ Σεπτεμβρίου μας έλεγαν ότι τα πράγματα πάνε μια χαρά, ότι το έλλειμμα έχει συντριβεί και ότι όπου να είναι ακόμη και μέσα στο 2011! θα ξαναβγούμε να δανειστούμε στις αγορές.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΠΡΩΤΑ, ότι οι «άλλοι» θέλουν να επιμηκύνουν την αποπληρωμή των 110 δισ. ευρώ που πήραμε ως «επιβράβευση των προσπάθειών μας». Μόνο που η επιμήκυνση της αποπληρωμής γίνεται όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, όχι όταν είσαι καλό παιδί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ, ΥΣΤΕΡΑ, ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι τελικώς μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Πόσο μεγαλύτερο; Θα μας το ανακοινώσουν στις 15 Νοεμβρίου, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάντως, πάνω από 15%.

ΠΑΡΕΠΙΜΠΟΝΤΩΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ πως και το φετινό έλλειμμα δεν θριαμβεύει: πέφτουμε έξω στα έσοδα αλλά και στις δαπάνες. ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ο Πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα πλήττουν τους μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά αν οι ψηφοφόροι μαυρίσουν την κυβέρνηση στις περιφερειακές εκλογές «θα πάνε χαμένες οι θυσίες μας» και θα αναγκαστεί να κάνει εκλογές για να αποφύγει το αδιέξοδο.

ΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, όμως, θα πάνε χαμένες, αν βγει ο Δημαράς; Και γιατί ο Πρωθυπουργός μιλάει για αδιέξοδο αφού, ούτως ή άλλως, δεν προτίθεται να πάρει νέα μέτρα; Τι πρόβλημα θα έχει να επιβάλει μέτρα που δεν θα πλήττουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Και τι πρόβλημα θα έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ να τα ψηφίσει;

ΕΠΕΙΤΑ από αυτήν την παρέμβαση, πάντως, τα spreads απώλεσαν όσα οφέλη είχαν αποκομίσει το περασμένο τρίμηνο και ξανανέβηκαν στα επίπεδα του περασμένου Μαΐου γιατί αυτή η αιφνίδια ανατροπή;

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ μετά, η Ευρωπαϊκή Ενωση εγκαθιδρύει μια νέα διαδικασία, με την οποία ακόμη και μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης θα μπορεί να κηρυχθεί σε «ελεγχόμενη πτώχευση» και να υποχρεωθεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ, με δύο συνεντεύξεις του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους, για την οποία λέει ότι τελικώς μπορεί να μας συμφέρει κι ως εκ τούτου ζητάει να μην τη δαιμονοποιούμε. ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ μη βγάζω νόημα. Και την ίδια στιγμή να υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει. Διότι η άλλη εξήγηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια συμπτωματική σειρά ανεξήγητων αλλά ανεξάρτητων γεγονότων. Μόνο που σε ό,τι αφορά την οικονομία, έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι τις συμπτώσεις..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου