Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ποιος πιστεύει ότι ο λόγος που έχουμε υπογράψει το Μνημόνιο είναι για να σωθούμε από την χρεοκοπία? Ναι αυτή ήταν η δικαιολογία, αλλά η ουσία ήταν για να μετατραπούν οι οικονομικές απαιτήσεις τρίτων που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα (Τράπεζες εξωτερικου κλπ.) προς το Δημόσιο από απλά ομόλογα με τα οποία δεν μπορούσε να γίνει σε ένα κυρίαρχο κράτος κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, σε ενυπόθηκες ώστε να μπορεί πλέον να γίνει!!!
Μας αναγκάζουν δηλαδή να υποθηκεύσουμε δημόσια περιουσία έτσι ώστε αργότερα αν καθυστερήσουμε την πληρωμή των δόσεων να μπορούν να προχωρήσουν σε εκποίηση δημόσιας περιουσίας οι δανειστές μας. Αν χρεοκοπούσαμε πριν το Μνημόνιο θα ήταν καταστροφή για τους δανειστές μας (προφανώς και για εμάς, αλλά τώρα θα είναι πολύ χειρότερα), ενώ στην μετά Μνημονίου εποχή δεν θα σκάσουν και τόσο αφού πλέον μπορούν να απαιτήσουν τα δανεικά κατασχέτοντας και στη συνέχεια εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου.
Το Μνημόνιο είναι και θα είναι η δικαιολογία για οποιοδήποτε μέτρο και ενέργεια θα απεμπολεί κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοιτάσματα πολύτιμων μετάλων). Για αυτό τώρα τελευταία έντεχνα έχουν αρχίσει οι διαροές και οι συζητήσεις για την "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου με τους Τούρκους.
Αν όλα αυτά δεν ισχύουν και είναι απλά φήμες γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαψεύσει κανείς? Τι σόι μυστικές συνομιλίες γίνονται με την Τουρκία? Εμείς θα τα μάθουμε όταν δεν θα υπάρχει γυρισμός πλέον? Τι θα γίνει ?
Μήπως θα πάει ο πρωθυπουργός στο Καστελόριζο (το οποίο οι φήμες εξαιρούν από την ΑΟΖ της Ελλάδας κατά απαίτηση της Τουρκίας με τρομακτικές συνέπειες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα...) όπως είχε κάνει και με το ΔΝΤ  και θα ανακοινώσει την "συνεκμετάλευση" του Αιγαίου με τους Τούρκους για να σωθούμε από το Μνημόνιο και τους δανειστές μας?.
Μήπως μετά θα συνεκμεταλευτούμε με τους δανειστές μας και τις εταιρίες τους (κυρίως) τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο ) και άλλων ορυκτών που βρίσκονται εκτός Αιγαίου, πάλι για να σωθούμε από το Μνημόνιο και την χρεοκοπία?
Θα μπορούσε τίποτα από όλα αυτά να γίνει χωρίς το Μνημόνιο και το ΔΝΤ? Πιθανόν να μπορούσε αλλά δεν τους συνέφερε γιατί θα είχαμε εμείς το πάνω χέρι και δεν θα μας υπαγόρευαν τι θα κάνουμε. Υπήρχε ο φόβος ότι λόγο της λαικής κατακραυγής ή οποιουδήποτε άλλου λόγου κάποιοι θα προασπιζόνταν το δικό μας συμφέρον και όχι των "φίλων" και "συμμάχων" μας και αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Οπότε βρέθηκε "άλλη" λύση. Πρώτα οικονομική υποδούλωση και στη συνέχεια όταν τα πάντα θα ελέγχονται από την ΤΡΟΙΚΑ, το ΔΝΤ και λοιπά αρπακτικά τότε βάζουμε σε εφαρμογή τα σχέδια και τις διεκδικήσεις μας. Και δυστυχώς όπως φαίνεται το σχέδιο αυτό πάει ρολόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου