Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Εθνοφοβία

"Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που έχει απίστευτη φοβία έναντι της αξίας και της σημασίας του Έθνους: θα τους ονομάσω super-greece_hw.gifεθνοφοβικούς.
Οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα τους τρομάζει και τους απωθεί. Οι εθνοφοβικοί ιδεολογικά - πριν γίνουν ζηλωτές της «πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας» - είχαν θητεύσει με άριστα στα σχολεία της «δικτατορίας του προλεταριάτου» και από θαυμαστές της Σοβιετικής Ενώσεως, μετατράπηκαν σε κήνσορες του Αμερικανικού melting pot.
Οι εθνοφοβικοί κοινωνικά ανήκουν στην ελίτ: κοσμοπολίτες αστοί, διανοούμενοι της Αριστεράς, στελέχη πολυεθνικών εταιριών και διεθνών οργανισμών, δημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Εργάτη δεν θα βρείτε ούτε για δείγμα.
Τα χόμπυ των εθνοφοβικών:
«προγράμματα εκπαιδεύσεως κατά του εθνικισμού» (επιδοτούμενα από την Ε.Ε. και τον Soros),
ίδρυση ΜΚΟ με το ίδιο concept (αντίληψη),
ξανα-γράψιμο (βλέπε παραχάραξη) της ιστορίας,
«πρωτοβουλίες ειρήνης», όπως το πως να καταπιείτε το Σχέδιο Ανάν χωρίς αντίσταση.
Οι εθνοφοβικοί βρίσκονται παντού, αν και λίγοι σε αριθμό. Είναι στις ηγεσίες των κατεστημένων κομμάτων, στην κατεστημένη αριστερή διανόηση και τα πανεπιστήμια, στην σύνταξη των μεγαλύτερων εφημερίδων και δελτίων ειδήσεων.
Διαμορφώνουν την ιδεολογική και πολιτική ατζέντα. Δαιμονοποιούν οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα.
Όποιος πολιτικός μιλήσει για πατρίδα χαρακτηρίζεται ακροδεξιός.
Όποιος μητροπολίτης αναφερθεί στο Έθνος μετατρέπεται σε σκοταδιστή. Όποιος διανοούμενος (π.χ. Γιανναράς) γράψει κάτι για την ιδιοπροσωπεία του Ελληνισμού, λοιδωρείται και διασύρεται δημοσίως.
Το πρότυπό τους; Ένα κράτος α-εθνικό και ά-θρησκο, ένας λαός χωρίς βιώματα πολιτισμού και ιστορίας, ανέστιος και νομαδικός. Πρόκειται περί εξω-ιστορικής και αντι-φυσικής φαντασιώσεως. Συγκρίσιμη ίσως με το «έτος μηδέν» του Πολ Ποτ και των Ερυθρών Χμερ, οι οποίοι οδήγησαν στον τάφο το 1/3 της Καμπότζης για να οικοδομήσουν τον «αγροτικό κομμουνισμό».
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο αυτών των αντιλήψεων. Οι εθνοφοβικοί προπαγανδίζουν την πολυ-πολιτισμική κοινωνία, το τέλος του εθνικού κράτους, χλευάζουν την εθνική συνείδηση του λαού, πυροβολούν κατά βούληση την Εκκλησία, εξαφανίζουν κομμάτια της εθνικής μας ιστορίας, ασελγούν επάνω στην γλώσσα μας, ενοχοποιούν και τον στοιχειώδη πατριωτισμό".
Εξ ΑντιΓραφής ...;
H ελιτ αυτή των ξενοφοβικών, έχει πολλά να χάσει και περισσότερα να διαπραγματευτεί.
Όπως αναφέρεται εξ αλλου, είναι πολύ μικρό κομμάτι, αλλά ακριβώς γιατί κινείται σε χώρους εξουσίας, πλούτου ή διαννόησης ή ακόμα και κοσμοπολίτικης ηλιθιότητας, έχει σαν τέτοιο και την ανάλογη προβολή και μιμιτισμό.
Μερικοί απ΄ αυτούς, είναι οι τύποι των "μέσα σελίδων" των εντύπων με τις "Λουί βιτόν" των 3000 ευρώ και τα κοσμήματα των εκατ. ή τα τσόκαρα των χιλιάδων.
Είναι δηλαδή αυτοί που πιστεύουμε πως έχουν λάθος, αυτοί που κατα τεκμήριο είναι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει και άλλους λαούς, άλλους πολιτισμούς . Αυτοί που με τον ανάλογο επαρχιωτισμό ,στην καλλίτερη περίπτωση, εκφράζονται με την δέουσα απαρέσκεια για την καταγωγή και την ιστορία τους.
Εκείνο όμως που φοβίζει όσο τίπορα, είναι οι διαπραγματευόμενοι επ΄ αμοιβή την εθνοφοβία τους.
Οσο για την γενική παρατήρηση-δικαιολογία πως "αυτοί που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στην έννοια του έθνους, δεν είναι κατα ανάγκη εθνοφοβικοί", έτσι θα ήταν αν την δική τους γνώμη την κρατούσαν στα επίπεδα του γόνιμου διαλόγου και δεν την ανήγαγαν σε "δόγμα", με αποκλεισμό της άλλης γνώμης και με ταμπέλες απαξίας.
Οσο για την επικληση των πολέμων και των διώξεων που υπήρξαν στο όνομα των εθνικισμού, ας μη ξεχνουν τους πολέμους και κείνες που γίνονται και γίνανε στο όνομα του Διεθνισμού.
Το παρόν που βιώνουμε τις μέρες μας μόνο για εθνοτικό δεν μπορείς να χαρακτηρίσει κανείς. Αν κάποιον τον φοβίζει η σιχαίνεται την ταυτότητά του, ας την αλλαξει!
Κανείς δεν τον εμποδίζει.
Εγώ όμως που την θέλω, ας μ΄ αφήσει να την κρατήσω, να την υπερασπιστώ.
Υ.Γ Οι δικηγόροι του διαβόλου είναι εκείνοι που πάντα κρατάνε την δίκη ενδιαφέρουσα!!!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου