Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΑ 162 ΔΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ,ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ

εκτελέσεις χωρικών από γερμανούς.jpgΣε καμιά περίπτωση μια χρηματική αποζημίωση δεν μπορεί να πάρει πίσω τις δολοφονίες, τις εκτελέσεις και τις θηριωδίες που διέπραξαν οι γερμανοί σαν στρατός κατοχής στην Ελλάδα. Καλώς ή κακώς όμως, μόνο αυτό μας έχει μείνει να διεκδικήσουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Ποιος όμως θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτές τις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς? Θα υπάρξει άραγε ποτέ κανείς που θα το κάνει αυτό στα σοβαρά και όχι μόνο στα λόγια για ψηφοθηρικούς ή λόγους εντυπώσεων?
Μακάρι αλλά δύσκολο το βλέπω. κατοχη _εκτελέσεις.jpgΟι γερμανοί μας έχουν βάλει σε τέτοιο λούκι με τα μνημόνια που δεν μπορούμε ούτε ανάσα να πάρουμε χωρίς την άδεια τους και οι Έλληνες πολιτικοί ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μας έχουν συνηθίσει σε συμπεριφορές υπέρ
των συμφερόντων της Ελλάδας..
Πάντως τα λεφτά είναι πάρα πολλά και φυσικά αν πρόκειται να διεκδικήσουμε το οτιδήποτε πρέπει να διεκδικήσουμε και τους ανάλογους τόκους!!! 
Χρειάζεται πολλά ....άντερα αυτός που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι τους και να διεκδικήσει τέτοια ποσά. Εννοείται βεβαίως πως σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης μιας τέτοιας απόπειρας, αυτομάτως η κρίση για την Ελλάδα θεωρείται λήξασα ενώ αντίθετα η Γερμανία θα μπει σε πολύ μεγάλους μπελάδες. Για αυτό και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κατι τέτοιο. Ελπίζω οι εξελίξεις να με διαψεύσουν.Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα των οφειλών της Γερμανίας προς εμάς, για να δούμε πως προκύπτουν τα 162 δις.
ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
- Το κατοχικό δάνειο το οποίο ανέρχεται σε 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους
- Οι αξιώσεις για την καταστροφή των βασικών υποδομών της χώρας που ανέρχονται σε 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους
- Οι αρχαιολογικοί θησαυροί που έχουν κλαπεί που είναι ανυπολόγιστης αξίας
- Η καταστροφή των περιουσιών των Ελλήνων για την οποία δεν υπάρχει αποτίμηση
- Οι αποζημιώσεις για τους χιλιάδες εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
 Όπως διαπιστώνουμε τα 162 δις είναι ένα επιεικές ποσό καθώς δεν περιλμαμβάνει ποσά αποζημιώσεων των εκτελεσθέντων ή των κατασταροφών των περιουσιών, όπως επίσης και για τις κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών. Ας γίνει όμως η αρχή και μετά ...βλέπουμε.!

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου