Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ - ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ KAI ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ!!

kap.png Τις τελευταίες μέρες πολύς ντόρος γίνεται για τα επεισόδια που έγιναν στο ΑΤΕΙ Πάτρας. Πολλοί εμφανίζονται "θιγμένοι" και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους εναντίων των φοιτητών για την "αδικαιολόγητη" συμπεριφορά απέναντι στον πρόεδρο του ΑΤΕΙ κ. Σωκράτη Καπλάνη.  Αυτό που δεν μας λένε (γιατί δεν ξέρουν..???) είναι τι προκάλεσε αυτή την συμπεριφορά. 
Η αιτία του όλου σκηνικού είναι το σχέδιο "Αθηνά" και οι συνέπειες που έχει σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς του ιδρύματος. Ως προς τους φοιτητές είναι γνωστά τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους και στις οικογένειες τους αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Αντίστοιχα για τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα για τους εξωτερικούς συνεργάτες που τραβάνε όλο το κουπί, υπάρχει πλέον με το σχέδιο "Αθηνά" σοβαρή πιθανότητα να απολυθούν, καθώς το αντικείμενο τους ή η οργανική θέση που κατείχαν καταργούνται  . Το ίδιο και για τους διοικητικούς καθώς και για αυτούς ισχύει το ότι αν καταργηθεί μια οργανική θέση κινδυνεύουν και αυτοί με απόλυση. Η άλλη διάσταση σε όλα αυτά αφορά τις συνέπειες του σχεδίου "Αθηνά" ως προς την διοίκηση του ιδρύματος. Για κάποιους πιο επώδυνο από το σχέδιο "Αθηνά" αυτό καθαυτό θα ήταν να χάσουν τα προνόμια και τις δυνατότητες που δίνει η διοίκηση ενός ιδρύματος του μεγέθους και του βεληνεκούς του ΑΤΕΙ Πάτρας.
Έτσι λοιπόν μια από τις συνέπειες του σχεδίου "Αθηνά" για το ΑΤΕΙ Πάτρας ήταν και η μεταφορά της έδρας στο Μεσολόγγι (μιας και τα δύο ΑΤΕΙ συγχωνεύονται), εκτός των σχολών . Αυτό (την μεταφορά της έδρας) ήταν κάτι που φυσικά δεν ήθελε με τίποτα ο κ. Καπλάνης για ...ευνόητους λόγους. Έτσι ζήτησε την στήριξη των φοιτητών για να μην χάσει ο ίδιος την ΕΔΡΑ ώστε να μείνει η έδρα στην Πάτρα και παράλληλα τους υποσχέθηκε ότι και αυτός θα στήριζε τα αιτήματα τους, και θα έβγαινε κόντρα συνολικά στο σχέδιο "Αθηνά" ώστε να μην μεταφερθεί η σχολή Σ.Δ.Ο στο Μεσολόγγι, να μην κλείσει η Κοινωνική Εργασία και γενικά να
εκφράσει την αντίθεση του στο σχέδιο αυτό όσο πιο δυναμικά μπορούσε.
Αυτό θα το έκανε κατά τα λεγόμενα του μεσολαβώντας στο υπουργείο και απειλώντας ακόμα και με παραίτηση από την ΕΔΡΑ αν δεν άλλαζαν οι προθέσεις του υπουργείου γενικά για το σχέδιο "Αθηνά" και ειδικά για το ΑΤΕΙ Πάτρας. Θα έστελνε δε και σχετικό e-mail στο υπουργείο όπου θα ανέφερε και την υποτιθέμενη πρόθεση του για παραίτηση !!!
Στη συνέχεια και αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι η ΕΔΡΑ του ενιαίου ΑΤΕΙ θα παραμείνει η Πάτρα και άρα ο ίδιος θα είναι Πρύτανης (!!!) ξέχασε τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει στους φοιτητές περί στήριξης των αιτημάτων τους και ούτε e-mail έστειλε αλλά και έπαψε να αναφέρει τα περί παραίτησης. Αυτή ήταν η αιτία που ξεκίνησαν οι ταραχές και οι αντεγκλήσεις στο ΑΤΕΙ Πάτρας.
Στη φάση αυτή που γίνονται δηλαδή γνωστές οι πραγματικές προθέσεις του κ.Καπλάνη, οι φοιτητές είναι ακόμα εκτός του γραφείου του και του φωνάζουν έξω από τα παράθυρα ότι δεν θα τον αφήσουν να φύγει αν δεν κάνει αυτά που τους υποσχέθηκε... 
Από εκεί και μετά κάποιος (!) από τους "αποκλεισμένους" στην πρυτανεία φέρεται να τηλεφώνησε σε φοιτητή εκπρόσωπο της ΠΑΣΠ (Άρης ...) ο οποίος μπήκε στο ΑΤΕΙ ως ενίσχυση των αποκλεισμένων στην πρυτανεία συνοδευόμενος από μπράβους νυχτερινών κέντρων(!!) με οδηγία να χτυπήσουν συγκεκριμένους φοιτητές όπως και έκαναν, στέλνοντας τους στο νοσοκομείο !!!
Μετά από όλα αυτά είχαμε εισβολή των φοιτητών στην πρυτανεία όπου και εκτυλίχθηκαν οι διάλογοι που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα από τα βιντεάκια καθώς και τα σχόλια των αδέκαστων αρθρογράφων και σχολιαστών του διαδικτύου, αφού δηλαδή ο κ. Καπλάνης αθέτησε τις υποσχέσεις του και αφού οι μπράβοι ξυλοφόρτωσαν τους φοιτητές . Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει ελεύθερα τις αντιδράσεις των φοιτητών, αφού όμως έχει μπροστά του την συνολική εικόνα και όχι τα επιλεγμένα αποσπάσματα που πρόβαλαν τα διάφορα "αντικειμενικά" blogs και ΜΜΕ.

Υ.Γ. : Παρεμπιπτόντως επειδή οι φοιτητές δεν είναι πρόβατα και έχουν άποψη και την εκφράζουν, πιστεύω ότι κάτι λέει το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ πήρε φέτος στις φοιτητικές εκλογές στο ΑΤΕΙ Πάτρας μόλις 40 ψήφους από περίπου 850 (!!) πέρισυ....Σωστά κ. Άρη?

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου