Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ


Σαν γνήσιοι νεοέλληνες οι γιατροί του Αρχιεπισκόπου έρχονται εκ΄ των υστέρων να κατηγορήσουν τον διάσημο και διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνοαμερικανό Dr. Τζάκη ως υπεύθυνου για την τροπή που πήρε η υπόθεση της μεταμόσχευσης ήπατος που τελικά δεν έγινε. Τους κακοφαίνεται που δεν ακούστηκε το δικό τους όνομα περισσότερο για να γίνουν πιο διάσημοι ώστε να ζητάνε «βαρύτερο» φακελάκι. Τους κακοφαίνεται που ένας Έλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό και δεν έχει ανάγκη από κυκλώματα για να τον προωθήσουν.

Όλους τους θεωρούν κατώτερους από τους εαυτούς τους και όλοι είναι απατεώνες εκτός από αυτούς. Να θυμίσω την περίπτωση με την Ελληνοαυστραλή Γιατρό, νομίζω την έλεγαν Αποστολοπούλου που ήρθε στην Ελλάδα να κάνει τις δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου και έπεσαν όλοι οι «ειδήμονες», οι άχρηστοι, οι μαϊντανοί, οι ανίδεοι, οι βολεμένοι μεγολογιατροί (όσα και να πω πάλι λίγα θα είναι) να την φάνε, να την βγάλουν άχρηστη και ανίκανη.

Δεν μας αφήνει ο εγωισμός μας να προχωρήσουμε μπροστά. Αντί να κοιτάμε να συνεργαστούμε για να γίνει κάτι καλό, κοιτάμε να μειώσουμε τον άλλον για να φανούμε εμείς.

Ανάλογη είναι και η περίσταση η τωρινή. Πάντα έρχονται εκ των υστέρων, οι εξυπνάκηδες, να τα ισοπεδώσουν όλα, για μπορούν έτσι να φτάσουν τα πράγματα στο επίπεδό τους, και να μας πουν ότι «εμείς σας τα λέγαμε αλλά εσείς δεν μας ακούγατε» και ας μην είχαν πει τίποτα, αλλά ακόμα και να είχαν είναι το λιγότερο λάθος η στιγμή που επέλεξαν να καμαρώσουν για την «ορθότητα» της άποψής τους.

Μαζί με αυτούς έρχεται και η δίψα για εξουσία. Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της επέμβασης και τέθηκε μέσω δηλώσεων στα κανάλια θέμα διαδοχής και ξεκίνησε η φαγωμάρα για το ποιος θα είναι ο διάδοχος

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Πριν ακόμα ο άνθρωπος πεθάνει, τον «πέθαναν» μόνοι τους και σπεύδουν να δηλώσουν, έμμεσα βέβαια, τη υποψηφιότητά τους. Για τέτοιους Γραμματείς και Φαρισαίους μιλάμε. Κατά τα άλλα συμπαραστέκονται με ….αγωνία στον Χριστόδουλο και προσεύχονται για τα ….καλύτερα!

Μετά από αυτά αναρωτιούνται οι της εκκλησίας γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από αυτούς και δεν πιστεύει πια τα μεγάλα λόγια που ακούει.

Πιστεύω ότι με όλα αυτά δεν λέω κάτι καινούργιο. Ξέρω ότι κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα, απλώς θέλω να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τα λαμόγια και να τους την πούμε αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου