Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ??? ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!


Παρακολούθησα χθες την εκπομπή «αποδείξεις» του Ευαγγγελάτου για τις οικοπεδοποιήσεις και καταπατήσεις δασών και δασικών εκτάσεων από βουλευτές, πρώην υπουργούς, δικαστικούς , πολεοδόμους ακόμα και δασάρχες κλπ με στοιχεία που δεν μπορούν να διαψευσθούν . Είναι μετά να αναρωτιέται κανείς γιατί καίγονται τα δάση? Μα γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφέρον να καούν. Γιατί οι νόμοι που υπάρχουν δεν εφαρμόζονται και όσοι εφαρμόζονται παρακάμπτονται με διάφορα παραθυράκια που πάντα δυστυχώς αφήνει ο νομοθέτης.

Αν η πολιτεία θέλει, αν ξαναλέω θέλει να βάλει τέλος σε όλα αυτά πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τους υπάρχοντες νόμους καθώς και να θεσπίσει νέους που να μην επιτρέπουν τις παραγραφές τέτοιων αδικημάτων. Δηλαδή η διευθύντρια της πολεοδομίας που καταπάτησε έκταση και έχτισε στο δάσος της Ροδόπολης γιατί να αθωωθεί λόγο παραγραφής? Γιατί να νομιμοποιείται η παρανομία?

Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υιοθετηθούν πιο δραστικές λύσεις. Το αρμόδιο Υπουργείο να έχει στη διάθεση του ένα, δύο αεροπλάνα ή και περισσότερα αν απαιτηθεί τα οποία σε τακτά διαστήματα να περιπολούν πάνω από δάση και δασικές εκτάσεις ή περιοχές που έχουν καεί. Από εκεί και πέρα όταν εντοπίζεται οικιστική δραστηριότητα, να αποστέλλεται άμεσα συνεργείο κατεδάφισης με εισαγγελέα και αστυνομία και να λύνεται το πρόβλημα με συνοπτικές διαδικασίες.

Κινήσεις σαν αυτή θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνουν εφόσον υπάρχει η λεγόμενη «πολιτική βούληση», αλλιώς βλέπουμε για του χρόνου πόσα εκτάρια δάσους θα καούν και πόσα νέα θύματα θα υπάρξουν. Και αν υπάρχει μία περίπτωση στο εκατομμύριο «εκεί που ήταν δάσος να ξαναγίνει δάσος» δεν υπάρχει απολύτως καμία να επιστρέψουν οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί στις πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου