Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Στην Ξύλινη γλώσσα :«Πρώτα ο πολίτης!!!» - Μετάφραση στην Ελληνική: «Πρώτα θα ξεζουμιστεί ο πολίτης!!!»

Προεκλογικά υπόσχονταν ο πρωθυπουργός και οι αυλικοί του κοινωνική δικαιοσύνη και ότι θα προστατευθούν τα χαμηλά εισοδήματα και θα πληρώσουν οι έχοντες!!!. Πολύ ωραία και καλά με μια μεγάλη διαφορά. Αυτά ήταν τότε γιατί τώρα έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Προσπαθούν να βρουν λύση στην κρίση με νέους έμμεσους φόρους και παράλληλα με ταυτόχρονη αύξηση των υπαρχόντων.
Η επιβολή νέων έμμεσων φόρων ή η αύξηση των ήδη υπαρχόντων έμμεσων πάλι, επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τα χαμηλά εισοδήματα. Μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ ή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων ποιον πλήττουν τους έχοντες? Η σχεδιαζόμενη περικοπή του 14ου μισθού που μόλις εφαρμοστεί για του δημόσιους, θα πάρει αυτομάτως η μπάλα και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ποιον θα πονέσει? Αυτόν που έχει ή αυτόν που περιμένει τα δώρα για να πληρώσει τις δόσεις που τον έχουν καβαλήσει ή να πάρει μια ανάσα ? . Ποιος λοιπόν πληρώνει την κρίση? Οι έχοντες?
Οι επιχειρήσεις που θα επιβαρυνθούν τον αυξημένο ΦΠΑ θα τον επωμισθούν αυτές? Όχι βέβαια. Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό ούτε και πρόκειται. Θα μετακυλήσουν το κόστος στους καταναλωτές!!!
Τι περιμένουν δηλαδή να κάνουμε? Που είναι εκείνα τα μέτρα τα κοινωνικά δίκαια που υπόσχονταν προεκλογικά. Σε τι είναι πρώτα ο πολίτης ? Μόνο στο να δίνει και στο να βάζει πλάτη….


Ναι θα πει κάποιος, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν! Και μας κυνηγάνε «Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι …..» και μας βρίζουν άπαντες. Συμφωνώ, αλλά γιατί να καλλιεργηθούν προεκλογικά τέτοιες προσδοκίες αφού αυτά ήταν γνωστά? Τους τα είχε πει και ο Προβόπουλος αλλά και ο Αλμούνια, αλλά όχι, είχε κολλήσει η βελόνα στο «λεφτά υπάρχουν….»
Και αφού λεφτά υπήρχαν άρα «…..ας καθίσουμε ένα πεντάμηνο χαλαρά μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και μετά βλέπουμε το θα γίνει. Θα μας αναγκάσουν οι Βρυξέλλες να πάρουμε μέτρα και άρα δεν θα έχουμε εμείς το πολιτικό κόστος ….θα φανούμε και ήρωες ότι μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι και εμείς αντιστεκόμαστε…», 100% δηλαδή επικοινωνιακό παιχνίδι. Η Ελλάδα τελικά κυβερνάται λόγο κεκτημένης ταχύτητας και με επικοινωνιακά τρυκ.
Έτσι θα την πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι οι μισθωτοί και τα χαμηλά εισοδήματα αφού δεν υπάρχει η βούληση να πληρώσουν οι έχοντες. Οπότε «ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου