Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Καλά τα περί οικονομίας, αλλά είναι μόνο η βιτρίνα

Πίσω από την βιτρίνα των προβλημάτων της οικονομίας και την ατέρμονη συζήτηση του ποιος φταίει, κρύβονται άλλα θέματα που οι κυβερνώντες δεν θέλουν να είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας γιατί αν ήταν θα δημιουργούσαν αντιδράσεις στην προσπάθεια τους να τα περάσουν.

Το βασικό από αυτά είναι το μεταναστευτικό και η προσπάθεια να περάσει στα μουλωχτά, με την βοήθεια των ΜΜΕ πάντα, τα οποία δεν είδαν, δεν άκουσαν. Κατά τα ΜΜΕ κανείς δεν διαμαρτύρεται εκτός από κάποιους που τους χαρακτηρίζουν γραφικούς και τους λοιδορούν. Όσοι διαμαρτυρόμαστε που προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα, κράτος φάντασμα, που θα αποτελείται από συνονθύλευμα εθνοτήτων είμαστε γραφικοί, συντηρητικοί, ρατσιστές, και διάφορα άλλα. Εγώ λέω ότι είμαστε Πατριώτες και αυτό το λέω έχοντας επίγνωση της έννοιας της λέξης αυτής. Όλοι όσων την άποψη έχω ζητήσει συμφωνούν στο εξής. Ναι να δώσουμε δικαιώματα στους μετανάστες, ναι να τους βοηθήσουμε, όχι όμως να μας υποκαταστήσουν. Για την χώρα μας θέλω να αποφασίζω εγώ σαν αυτόχθονας Έλληνας πολίτης γιατί δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί που προσπαθούν να ελληνοποιήσουν θα πονάνε ή θα ενδιαφέρονται για το καλό της Ελλάδας περισσότερο από εμένα. Το αντίθετο θα γίνεται. Όταν καθημερινά όλοι αυτοί θα αυξάνονται και θα πληθύνονται εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν την δύναμη που θα έχουν αποκτήσει και τότε θα γίνουμε εμείς η μειονότητα. Πλέον αυτοί θα αποφασίζουν για την Ελλάδα και την πορεία της. Πως σας φαίνεται ένα τέτοιο σενάριο? Απίθανο? Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο είναι παραπάνω από πιθανό. Είναι αυτή θετική εξέλιξη? Φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις στα Εθνικά μας θέματα και στην εξωτερική πολιτική?

Το άλλο μεγάλο θέμα, είναι ότι από την αρχή του έτους ΔΕΝ αναχαιτίζουμε τα τουρκικά αεροπλάνα εμπράκτως, δηλαδή να σηκωθεί δικό μας αεροπλάνο και να το αναχαιτίσει, αλλά το κάνουμε με ηλεκτρονικά μέσα…… . Καλό ε? Μόνο που δεν είναι ανέκδοτο!!! Ναι βέβαια γιατί εμείς είμαστε πονηροί και βρήκαμε άλλη λύση για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και την τρομοκράτηση των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=51284&colid=37&catid=42&dt=2010-02-28%200:0:0 και παράλληλα κάνουμε και οικονομία!!! Όχι σαν τους χαζούς τους Τούρκους που χαλάνε λεφτά για να κάνουν παραβιάσεις.!!! και πιθανόν αποβάσεις αργότερα. Τι κάνουμε λοιπόν? Αφήνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στη συνέχεια αυτού πάμε για αποστρατιωτικοποίηση του μισού Αιγαίου σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας www.enet.gr . Είναι φανερό ότι αυτό επιδιώκεται, αυτό θέλουν οι ΗΠΑ, αυτό θέλει και η Τουρκία, ώστε να προχωρήσει αργότερα η defacto διχοτόμηση του Αιγαίου ή η συγκυριαρχία στην καλύτερη περίπτωση. Αλλά ποιος να ασχοληθεί με αυτά? Όταν σου κόβουν μισθούς, επιδόματα, σου αφαιρούν δικαιώματα, αυξάνουν διαρκώς τους φόρους και κινδυνολογούν νυχθημερόν για αυτά που σου έχουν μείνει, με τι μυαλό να σκεφτείς και να ασχοληθείς με άλλα θέματα, όταν σου δημιουργούν θέματα επιβίωσης?

Αλλά όλα τα υπόλοιπα μπορούν να ανατραπούν (τουλάχιστον αυτό ελπίζω), καθώς είναι θέμα πολιτικής βούλησης η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Το Αιγαίο αν ασκήσουμε το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, θα γίνει Ελληνική λίμνη. Αυτό είναι κάτι που απεύχονται οι Τούρκοι και οι «σύμμαχοι» μας, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Με το νομοσχέδιο για την μετανάστευση όμως, αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί θα είναι μετά αργά για τροποποιήσεις και αλλαγές. Ακόμα και αν αλλάξει η κυβέρνηση, θα έχει παγιωθεί μια κατάσταση τέτοια που φοβάμαι ότι θα είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου