Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πάρτε επιτέλους και μέτρα για την ανάπτυξη!!!

Δεν θέλουμε απλούς διαχειριστές του δημόσιου χρέους, που παράλληλα κάνουν τις χειρότερες επιλογές που μπορούν και έχουν αυξήσει το κόστος δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη, υπονομεύοντας το μέλλον μας. Χρειάζεται κάποιος να σκεφτεί και την ανάπτυξη της οικονομίας όχι μόνο την αφαίμαξη της. Πως θα κινηθεί η αγορά αν τα παίρνεις μόνο από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους? Αυτοί δεν κινούν την αγορά? Με τους έχοντες τι κάνεις? Δεν τα βάζεις μαζί τους κάνοντας απλά δηλώσεις στις εφημερίδες και στα κανάλια για να κοροϊδέψεις τον κόσμο που του παίρνεις το ψωμί.

Δεν μπορεί να ρουφάς και να ξαναρουφάς το αίμα του μισθωτού και του συνταξιούχου που στο κάτω –κάτω δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα, ενώ παράλληλα για τους έχοντες να κάνεις την πάπια .Είναι κοινωνικά δίκαια αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν? Μπορούν να αντιπαραβληθούν με τα μέτρα που πάρθηκαν για τους έχοντες? Ως πότε μισθωτοί και συνταξιούχοι θα σύρουν το κάρο? Ως πότε θα έχουν την δύναμη? Οι κυβερνώντες μόνο πόσα θα μας πάρουν σκέφτονται χωρίς κανένα ανταποδοτικό μέτρο. Πώς να τους κατηγορήσεις όμως. Δεν φταίνε οι ίδιοι, φταίνε αυτοί οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που σταματάνε τον πρωθυπουργό στο δρόμο και προσφέρονται να δώσουν τον μισθό τους!!! Δούλεμα και Άγιος ο Θεός. Κατά τον Μάιο θα βγουν και θα μας πουν ότι τα μέτρα δεν φτάνουν και θα πάρουν και άλλα για να μας μειώσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα και πάλι χωρίς να πληρώσουν οι έχοντες ή αν πληρώσουν, θα είναι κάποια χλιαρά μέτρα ίσα να καθησυχάσουν τη μάζα !!!. Αυτό μας λέει η ιστορία τους.
Όταν συμβεί αυτό τα όργανα θα αρχίσουν. Σε πρώτη φάση οι εξυπηρετήσεις προς τις τράπεζες των κάθε λογής δανείων (και είναι και πολλά) που έχουν τα νοικοκυριά, θα αρχίσουν να καθυστερούν ενώ οι εισπρακτικές εταιρίες θα οργιάζουν. Οι κερδοσκόποι θα μας γδέρνουν με την ανοχή του κράτους, η ανεργία θα φτάσει στα ύψη και τότε θα επέλθει η απόγνωση και η κοινωνική έκρηξη.

Αν δεν παρθούν το συντομότερο και αναπτυξιακά εκτός από εισπρακτικά μέτρα το λιγότερο που θα συμβεί θα είναι η αποπομπή μας από την ευρωζώνη και η πτώχευση και στην χειρότερη θα μπούμε υπό την κηδεμονία κάθε λογής «φίλων» και γειτόνων μας, που ενδιαφέρονται να προστατέψουν τα «ασημικά» μας!!!

“Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θά’ ρθουν”

Μπέρτολ Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου