Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ !!

ΟΓΑ.jpg
Η εσωτερική στάση πληρωμών που εφαρμόζει από την εποχή του ΔΝΤ και μετά η πολιτεία, έχει σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα, το να οδηγήσει σε αδιέξοδο και στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις και έχει αφήσει άνεργους πολλούς συνανθρώπους μας γιατί το κράτος αποφάσισε να παίξει με τις ζωές των πολιτών του, προτιμώντας την ικανοποίηση των τραπεζιτών και της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Στα ίδια πλαίσια, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ο ΟΓΑ χρωστάει σε πολλά ιδρύματα σε όλη τη χώρα πολύ μεγάλα ποσά που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν τα νοσήλεια των τροφίμων που διαμένουν σε αυτά και που με βάση τα νοσήλεια αυτά διασφαλίζεται η λειτουργία τους, καθώς καλύπτεται ένα κρίσιμο μέρος των λειτουργικών δαπανών των ιδρυμάτων.
Τα νοσήλεια είναι μια ημερήσια αποζημίωση που δίνει ο ΟΓΑ στα ιδρύματα αυτά κατόπιν συμφωνίας που έχει γίνει, ώστε να μπορεί να λειτουργεί το κάθε ίδρυμα και να καλύπτεται ένα μέρος του κόστους οργάνωσης, νοσηλείας, σίτησης, φαρμακευτικής περίθαλψης και υγιεινής των τροφίμων και των ιδρυμάτων.
Όταν τα ιδρύματα διαμαρτύρονται για τις πολύμηνες καθυστερήσεις, ο ΟΓΑ λέει ότι τώρα τα έχει αναλάβει ο ΕΟΠΠΥ (δεν λέει τίποτα φυσικά για την προηγούμενη καθυστέρηση) και για αυτό καθυστερούν μέχρι λέει να στελεχωθεί ο ΕΟΠΠΥ.... Είναι φανερό
ότι δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν και ψάχνουν προφάσεις για να κερδίζουν χρόνο. Ο χρόνος όμως δεν υπάρχει για αυτά τα ιδρύματα καθώς στην καλύτερη περίπτωση μετρούν μήνες, πριν κλείσουν!!

Τα ιδρύματα αυτά είναι άσυλα ανιάτων, χρονίως πασχόντων, γηροκομεία , ορφανοτροφεία που απασχολούν πολυάριθμο προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την σωστή λειτουργία των ιδρυμάτων λόγο των περιπτώσεων που καλύπτουν.
Οι τρόφιμοι που περιθάλπονται στα ιδρύματα αυτά όπως καταλάβατε από τα παραπάνω είναι συνάνθρωποί μας που έχουν οδηγηθεί σε αυτά λόγο των ιδιαιτεροτήτων τους και γιατί η πολιτεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ από μόνη της να τους περιθάλψει .
Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι κυβερνώντες, για να εμφανίζουν στην ΤΡΟΙΚΑ ανύπαρκτα πλεονάσματα ΔΕΝ πληρώνουν τη συμμετοχή της πολιτείας στα ιδρύματα αυτά (και όχι μόνο βέβαια), που αφορά τα νοσήλεια των περιθαλπομένων. Αυτό έχει φέρει τα περισσότερα ιδρύματα σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομικά θέση και τα οδηγεί στο κλείσιμο, όπως και με τις τόσες επιχειρήσεις όπου αρνείται να πληρώσει τις επιστροφές τους.
Η συνέπεια θα είναι οι εκατοντάδες ή και χιλιάδες τρόφιμοι ανά την επικράτεια να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και αυτοί αλλά και οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα αυτά.  Και όλα αυτά γιατί? Για να εμφανίσουμε ταμειακά διαθέσιμα που δεν υπάρχουν. Και για αυτό το λόγο παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων. Εκεί έχει φτάσει η κατάντια της Ελλάδας.
Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να λύσει αυτά τα θέματα και να πάψει να παίζει και να μαυρίζει τις ζωές των πολιτών της!!! Ας τους επιτρέψει να διατηρήσουν την λίγη αξιοπρέπεια που τους έχει μείνει.

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου