Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;

πλούτος1.jpgΤον έχουν επικαλεστεί πολλές φορές τον Φρανσουά Ολάντ και τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα μας. Τον έχουν επικαλεστεί κυρίως με το δόγμα «κάτι στην Ευρώπη αλλάζει». Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος έχει πει και κάποια πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και δείκτη για τα οικονομικά μέτρα της συγκυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Ενα από αυτά είναι κι η φορολόγηση του πλούτου.
Στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα εναντίον ανεμόμυλων για την κάλυψη της τρύπας των 11 και κάτι δισ., δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ούτε καν επίκληση των σχετικών γαλλικών αποφάσεων. Παρά ακούμε και πάλι για περικοπές σαν κι εκείνες που γίνονται επί δυόμισι χρόνια κι έχουν στενάξει πολίτες κι αγορά. Κι ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν αυτή τη στιγμή που επικαλούνται τον Ολάντ όπου κι όποτε μπορούν.
Γιατί δεν αποφασίζουν να φορολογήσουν το μεγάλο πλούτο και να τελειώνουμε; Με το να λένε ότι θα κόψουν τις δεύτερες συντάξεις των πολιτών, για τις οποίες οι πολίτες έχουν πληρώσει διπλά ασφάλιστρα για δύο Ταμεία, ούτε την τρύπα καλύπτουν μα ούτε και δικαιοσύνη πρεσβεύουν. Δεν είναι δικαιοσύνη να έχεις πληρώσει 35 χρόνια ένα ταμείο και μετά να σου λένε ότι το κόβουν. Κι όμως το κάνουν.
Τι συμβαίνει λοιπόν με το «μεγάλο πλούτο» και ποιος από αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να τον φοβάται; Γιατί δεν κάνουν αυτό που κάνει ο Μόντι στην Ιταλία ο οποίος έχει στείλει στα θέρετρα της χώρας το εκεί ΣΔΟΕ να καταγράψει σκάφη, πολυτέλειες, δαπάνες για σουίτες κι όλα τα σχετικά και να τα αντιπαραβάλουν με το «πόθεν έσχες» του καθενός κι ανάλογα να φορολογήσουν;
Γιατί δεν πάνε Σάββατο βράδυ οι του δικού μας ΣΔΟΕ μια βόλτα στα κέντρα της παραλιακής μέχρι Βουλιαγμένη και Βάρκιζα και να συλλέξουν στοιχεία από αυτούς που ξοδεύουν σε ανείπωτες -σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην άλλαξε τίποτα- τιμές; Γιατί δεν πάνε στη Μύκονο όπου εκτός των άλλων ακούστηκε πως το εισιτήριο για συναυλία γνωστού τραγουδιστή θα κοστίσει 200 ευρώ ενώ το φαγητό στην ίδια εκδήλωση (χώρια το εισιτήριο) θα κοστίσει 300 ευρώ; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αυτά τα ποσά; Τι εισοδήματα δηλώνουν; Από πού καίει αυτό το λίπος;
Δεν επιτρέπεται ο ένας και μόνος που βρίσκεται στο απυρόβλητο να είναι ο πλούτος. Δεν γίνεται!

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου