Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Κλείνουν τα ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας -Με νέες συμβάσεις** όσοι μείνουν !!



pelopio2.jpg
Κλείνουν σταδιακά τα ιδρύματα τηςΜητρόπολης Ηλείας λόγο οικονομικών προβλημάτων, γιατί το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΠΥχρωστούν μόνο στην Μητρόπολη Ηλείας τρία εκατομμύρια ευρώ από νοσήλια. Βέβαια το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΠΥ χρωστούν σε όλα τα ιδρύματα της επικράτειας όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση και στην ουσία είναι οι ΒΑΣΙΚΟΙ φταίχτες για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Επί του θέματος του κλεισίματος και αν θα μπορούσαν να συντηρηθούν ή όχι, δεν γνωρίζω να πω.
Αυτό όμως που κάνει εντύπωση και δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων από την Μητρόπολη Ηλείας η οποία δεν ήταν η δέουσα. Αυτό γιατί πριν ξεκινήσουν να κλείνουν αιφνιδιαστικά τα ιδρύματα (Κυριακή 1η Ιουλίου το πρωί....), έδωσαν στους εργαζόμενους μια εβδομάδα πριν, να υπογράψουν  νέες συμβάσεις που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ την αρχική ημερομηνία πρόσληψης, παρά μόνο την νέα που ξεκινά από την ημερομηνία ισχύος της νέας σύμβασης, που θα είναι επιχειρησιακή!!!!,συνέπεια αυτού είναι να φαίνονται οι εργαζόμενοι σαν νεοπροσληφθέντες και άρα να χάνουν την προϋπηρεσία τους σε περίπτωση απόλυσης!!! και να απολύονται χωρίς να πάρουν ευρώ (μιλάμε για εργαζόμενους με πολλά χρόνια απασχόληση που δικαιούνται υψηλές αποζημιώσεις), χώρια την κατακόρυφη
μείωση των αποδοχών και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων όσων τελικά δεν απολυθούν.
Άξιο μεγάλης προσοχής είναι και το ότι μεταξύ άλλων οι συμβάσεις αυτές παρουσιάζουν τα ιδρύματα όχι ως μέρος της Μητρόπολης Ηλείας όπως μέχρι τώρα, αλλά αυτόνομα, ώστε δηλώνοντας πτώχευση να μην καταβληθούν και πάλι στους εργαζόμενους αυτά που δικαιούνται. 
Επίσης ΔΕΝ αναφέρονται επιδόματα -αν και στα λόγια αυτή η σύμβαση ήταν συνέχεια της προηγούμενης μόνο που δεν αναφέρεται πουθενά γραπτώς αυτή η συνέχεια-, παρά ένα ποσό μικτών αποδοχών γενικό που μπορεί κάθε ένας να το ερμηνεύσει όπως τον βολεύει, ΔΕΝ αναγνωρίζει ειδικότητες και ζητάει από όλους να τα κάνουν όλα και εκβιάζουν ότι όποιος δεν υπογράψει αποχωρεί!!!!
Αυτά τα ωραία γίνονται με τις νέες επιχειρησιακές συμβάσεις και τα δικαιώματα που έχει δώσει η (αντ)εργατική νομοθεσία στους εργοδότες. Από την μια μέρα στην άλλη οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην ανεργία χωρίς να παίρνουν καν αυτά που προβλέπει ο νόμος, αφού ότι θέλει ο εργοδότης πλέον κάνει και λογαριασμό δεν δίνει.! Δυστυχώς στην περίπτωση μας μιλάμε όχι για οποιονδήποτε εργοδότη αλλά για την Μητρόπολη Ηλείας που θα όφειλε να κινηθεί πιο υπεύθυνα και χωρίς παρατράγουδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου