Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η πορεία για το ΔΝΤ

Η πορεία για το ΔΝΤ ξεκίνησε την επομένη των εκλογών και ολοκληρώθηκε μόλις χθες με την επίσημη παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το ΔΝΤ είναι πλέον ΕΔΩ!!! . Είναι λέει αναγκαίο κακό για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα ως χώρα. Δυστυχώς η πράξη πάντα απέχει έτη φωτός από τη θεωρία και εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα στοιχίσει και σε ποιους γιατί από λόγια χορτάσαμε!

Πως όμως φτάσαμε ως εδώ? Δεν ήταν τελικά μπλόφα η απειλή της προσφυγής για να πιέσουμε τους Γερμανούς? Ήταν μπλόφα αλλά ξέφυγε από τον έλεγχο? Ή τελικά ήταν αυτό που είπε στην τοποθέτησή του και ο κ.Τσίπρας στη Βουλή?

“.....δίνετε την εντύπωση ότι αυτό θέλατε, ότι αυτό επιδιώκατε όλο αυτό το διάστημα”

γιατί “...δεν δικαιολογούνται τέτοια λάθη του οικονομικού επιτελείου...τα οποία ανέβασαν τα spreads και μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και τελικά στο ΔΝΤ”

Τα spreads δεν έφτασαν σε μια νύχτα τις 430 μονάδες που έκλεισαν χθες, ώστε να καθίσταται απαγορευτικός ο δανεισμός από τις περιβόητες “αγορές”. Φρόντισε για αυτό η κυβέρνηση σταδιακά και με ευλάβεια ,με τις περίεργες δηλώσεις και διαρροές συνεχόμενα και σε εκνευριστικό βαθμό απροκάλυπτα.
Μόλις πήγαιναν να ισορροπήσουν ή να πέσουν τα spreads έβγαιναν οι κυβερνητικοί παράγοντες να κάνουν δηλώσεις οι οποίες πάντα πυροδοτούσαν νέα άνοδο!!!

Η απορία είναι εύλογη. Ήταν τόσο άσχετοι και τόσο αφελείς ώστε να μην ξέρουν πως θα αντιδράσουν οι ξένοι σε αυτές τις δηλώσεις? Και ακόμα και αν ήταν, δεν έμαθαν με την πρώτη αντίδραση, δεν έμαθαν με την δεύτερη, δεν έμαθαν με την τρίτη? Ή απλά για αυτό τις έκαναν??? για να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα?

Εδώ και 7 μήνες η Ελλάδα κυβερνάται με δηλώσεις, ωραίες προθέσεις και διαρροές περί του τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση. Τα μόνα μέτρα που πήρε ήταν εισπρακτικά και σε βάρος αυτών που υποτίθεται ερχόταν να προστατεύσει. Των μισθωτών!.

Βέβαια για να μην την αδικούμε, πρέπει να πούμε ότι αυτό το διάστημα που πέρασε ψήφισε και ένα πολύ σοβαρό νομοσχέδιο για το μέλλον της Ελλάδας που φυσικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) φρόντισαν να “εξαφανίσουν” . Ποιο είναι αυτό? Μα φυσικά το νομοσχέδιο για την απονομή Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες!!!!!!!!!!!
Για όσους δεν το ξέρουν το νομοσχέδιο που “εξασφαλίζει” το μέλλον της Ελλάδας ψηφίστηκε. Ξέρετε πότε? Σε σημαδιακή ημερομηνία. Την ημέρα που κυκλοφόρησε το DVD της Τζούλιας!!!! Αυτό φυσικά όλοι το ξέρουμε!!! Αυτή ήταν η πρώτη είδηση στα πουλημένα σαπιοκάναλα της παραπληροφόρησης. Όλοι αυτό συζητούσαν. Βρέθηκε το ιδανικό άλλοθι για να ακουστεί όσο το δυνατόν λιγότερο το θέμα της ψήφισης του λαθρονομοσχεδίου. Κανονικό καθεστώς δηλαδή, με άρτιο μηχανισμό προπαγάνδας!
Αυτό ήταν ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αυτό ήταν το κύριο και βασικό πρόβλημα που έπρεπε να λύσει. Τα άλλα προβλήματα της χώρας που υποτίθεται θα ασχολούνταν, βρέθηκαν ξαφνικά σε δεύτερη μοίρα!!!!!!!! Με τα περί οικονομίας ασχολήθηκε μόνο όσο χρειαζόταν ώστε να ανεβαίνουν τα spreads . Μια χαρά λοιπόν πήγε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης . Έκανε αυτά που ήρθε να κάνει και δεν άνοιξε μύτη!!!!
Παράλληλα προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό για να αποφύγει το αναμενόμενο πολιτικό κόστος. Διατυμπανίζει διαρκώς ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι!!! Ναι αλλά αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι, οι προηγούμενοι τιμωρήθηκαν από τον Ελληνικό λαό!!!
Για πόσο καιρό θα φταίνε οι προηγούμενοι. ? Είμαστε ήδη στον έβδομο μήνα διακυβέρνησης .Αν μια κατάσταση που παραλαμβάνεις είναι κακή όπως ισχυρίζεσαι , μετά εσύ τι κάνεις? Πως την διαχειρίζεσαι? Αυτός ήταν ο σχεδιασμός που υπήρχε? Με αυτό το σχέδιο θα βοηθούσαν τη χώρα?? Είναι λίγοι οι εφτά μήνες??? Μήπως δεν ήξεραν τι παραλαμβάνουν? Και βέβαια ήξεραν . Είχαν ενημερωθεί από τον Προβόπουλο, είχαν ενημερωθεί από την commission και τον Αλμούνια πως έχει η κατάσταση, είχαν ενημερωθεί από οικονομικούς παράγοντες που είχαν γνώση της κατάστασης. Προτίμησαν όμως να κάνουν τους χαζούς και να συνεχίσουν τις υποσχέσεις για αυξήσεις και παροχές παρόλο που γνώριζαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό. Για αυτούς το μοτό “ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” έγινε σημαία και πολλοί πείστηκαν για αυτό. Και αυτό γιατί ο στόχος ήταν άλλος. Να ανέβουν στην εξουσία με κάθε κόστος ώστε να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους .... !!! Δεσμεύσεις σε ποιους?

Με αυτά και με αυτά έχουμε φτάσει στο ΔΝΤ και αναμένουμε το επόμενο βήμα. Την πώληση και παραχώρηση των "ασημικών”. Τι ωραία που περνάμε!!! “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα” που έλεγε και ο Ηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου