Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ποιος μηχανισμός ΕΕ-ΔΝΤ???

Με σημερινές δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν σήμερα μάθαμε ότι

 «...το ΔΝΤ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ ...;. συνομιλεί και διαπραγματεύεται μόνο με την Ελλάδα ...;»


Σύμφωνα επίσης με σημερινά ρεπορτάζ « ...;.κρίσιμες συναντήσεις με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα έχει αύριο και την Κυριακή στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ...;.»

Συμπερασματικά λοιπόν προσφεύγουμε στο ΔΝΤ προφανώς (όπως φαίνεται και από τις συναντήσεις με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών) με την προτροπή και την οδηγία των πέρα του Ατλαντικού «συμμάχων» μας και όχι σε κάποιον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ όπως θέλουν να πιστεύουμε για να μας χρυσώσουν το χάπι.
Η συμμετοχή της Ε.Ε. εξάλλου θα πρέπει να περάσει από την έγκριση των κοινοβουλίων των χωρών που θα συμμετέχουν, ενώ το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ χωρίς να απαιτείται επιπλέον διαδικασία και «συνομιλεί και διαπραγματεύεται μόνο με την Ελλάδα» .
Σε άλλη δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν επίσης διαβάζουμε ότι « ...;Η συνταγή του ΔΝΤ δεν θα αλλάξει για τους Έλληνες ...;»  . Τι σημαίνει αυτό? Ότι παρόλο που είμαστε μέλος της Ε.Ε. θα επιβάλουν τα μέτρα που επέβαλαν και στην Ουγγαρία ...;??? Αν είναι έτσι, δεν είναι ξεκάθαρη η προσφυγή στο ΔΝΤ και όχι στον όποιον άλλο μηχανισμό?

Για να δούμε τώρα τι αξία έχουν οι επικοινωνιακές δήθεν «κόκκινες γραμμές».Μάλλον θα πάθουν πάλι αχρωματοψία. !!!

Αυτά, για να ξέρουμε τι λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου