Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το ψωμί ψωμάκι...

Πες αλεύρι! Η ακρίβεια σε γυρεύει! Βρε πίτουρες, πάλι θα ακριβύνετε το αλεύρι; Τελικά κάποιοι κερδοσκοπούν στο ψωμί, ενώ άλλοι τρώνε παντεσπάνι! Κάποτε τρώγαμε κι εμείς παντεσπάνι! 
 
Παλιά το παντεσπάνι βέβαια είχε και κάτι από πάνω! Μία τούρτα, λίγο σαντιγύ, κάτι βρε παιδί μου! Τώρα τίποτα! Και θα μου πεις τι να την κάνεις την τούρτα; Λες και σε αφήνουν να γιορτάσεις τα γενεθλιά σου έστω μια φορά τον χρόνο; Ενώ την κηδεία σου σε αφήνουν να την γιορτάζεις καθημερινά! Με κεράκια παρακαλώ, διότι η ΔΕΗ καραδοκεί! Εν τω μεταξύ παλιά στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές, μερικά από τα δώρα που έδινα ήταν, εισιτήρια για κινηματογράφο και θέατρο, πίνακες ζωγραφικής, cd με μουσική από αξιόλογους καλλιτέχνες και dvd με διάφορες καλές ταινίες και πολλά άλλα παρόμοια. Αλλά αυτά πια δε τα θέλει ο κόσμος και σκέφτομαι να κάνω το εξής. Να δίνω καθημερινά με κλήρωση 2 φρατζόλες ψωμί. Χαμός θα γίνει στα τηλέφωνα! Πάντως ειλικρινά έχω μπερδευτεί με πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου. 


Μας κάνανε την βενζίνη να μοιάζει με το ακριβότερο άρωμα! Αφού χτες που είχα το πρώτο ραντεβού με μία κοπέλα, έβαλα 2 σταγόνες στο λαιμό μου αμόλυβδη! Πήγα στην κοπέλα ζαλισμένος από τις αναθυμιάσεις.. Άσε που με το που την αγκάλιασα, λυποθύμισε μέσα στην αγκαλιά μου! Λίγο νερό! Λίγο νερό! Φώναζα στην μέση του δρόμου, αλλά και εκεί που έχει φτάσει το νερό, ούτε να λυποθυμίσουμε δε μπορούμε. Μας κάνανε να μοιάζει το αυτοκινητάκι μας με λιμουζίνα! Μα είναι τέλη κυκλοφορίας αυτά; Όχι ρε φίλε δεν τέλει! Όπως θα έλεγε και ένας παλιός φίλος τσιγγάνος.. Άσε το σπιτάκι μας που μοιάζει με παλάτι, ούτε ο Βασιλιάς δε θα είχε τόσα έξοδα! Και εντάξει να είσαι ο Βασιλιάς στο παλάτι σου! Αλλά όχι και ο γελωτοποιός, ενώ οι άλλοι γελάνε πίσω από την πλάτη σου! Και το παλάτι έχει και 5-6 τουαλέτες, εμείς μόνο με μία και αυτή με όρους. Δηλαδή, αν τυχόν πας τουαλέτα, 3 φορές την ημέρα, επιτρέπεται να σκουπιστείς μόνο τις 2 διότι κάνουμε οικονομία στο χαρτί και στην σακούλα που τα πετάμε.. Το καζανάκι μη τυχόν καν σκεφτείς να το τραβήξεις. Το τραβάμε μια και καλή το βράδι, λίγο πριν κοιμηθούμε ώστε να κάνει την σούμα! 

Μας κάνανε την δουλειά, δουλεία! Τον εργαζόμενο άνεργο! Την σύνταξη ανύπαρκτη! Άσε που δεν μας άφησαν ούτε γλώσσα να έχουμε, ώστε να υπάρχει κάτι βρε παιδί μου να συντάξουμε! Το μόνο που μας άφησαν ίδιο, είναι οι διακοπές. Μας αφήσανε τις διακοπές, διακοπές. Δηλαδή να διακόψουμε μια για πάντα τις διακοπές από την ζωή μας.. Μας κάνανε Έλληνα τον Αφρικανό, Έλληνα τον Ασιάτη, Έλληνα τον Αλβανό και τον Έλληνα τι τον κάνανε; Μαλάκα! Μας κάνανε τα παιδιά μας χωρίς ελπίδα, την ζωή κόλαση! Και τώρα θέλουν να μας κάνουν και το ψωμί, ψωμάκι.. 

http://www.facebook.com/25vaeva?v=info 
Βαγγέλης Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου