Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ…ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ?

Φαίνεται ότι για τους κυβερνώντες αρκεί να παίρνουμε τα μπράβο από την ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ και όλοι οι άλλοι να πάνε να…….. πνιγούν μην πω τίποτα άλλο.

Για να μην ξεχνιόμαστε ο κ. Παπανδρέου μετά την εκλογική του νίκη στις 4 Οκτωβρίου 2009, προτίμησε το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή στις 10 Μαρτίου 2010 (5 μήνες μετά) να είναι αυτό της απονομής Ιθαγένειας στους μετανάστες και μετά να ασχοληθεί με την οικονομία που υποτίθεται ότι ήταν το βασικό διακύβευμα. Γιατί???

Είναι απλά τα ερωτήματα. Γιατί τόση σπουδή για τους μετανάστες αφού αντιμετωπίζαμε τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα? ήταν πιο επείγον??? Και γιατί τόση αδιαφορία για τόσους μήνες για το πρόβλημα της οικονομίας αφού ήταν τόσο σοβαρό??? Μήπως γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να μην γίνεται διαφορετικά από το να δεχτούμε την χρηματοδότηση του ΔΝΤ και της ΤΡΟΙΚΑΣ?

Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια από τους ίδιους που παριστάνουν τώρα τους υπερασπιστές της έναντι του μνημονίου ….(που δεν ξέρουν ούτε τι λέει). Μόνο έτσι θα περνούσαν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα μόνο έτσι η Ελλάδα θα γινόταν φθηνότερη για τους εκ του εξωτερικού ορμώμενους επενδυτές που θα έρθουν να μας σώσουν από τους… εαυτούς μας!. Το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προχωράει ολοταχώς, εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή να υπάρξει στη συνέχεια πρόσφορο έδαφος για τις πολυεθνικές.

Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εθνικές υποχωρήσεις που θα παρουσιαστούν ως αναγκαίες….. ή απλά θα περάσουν στο ντούκου (όπως το γεγονός ότι τα πολεμικά μας αεροπλάνα αναχαιτίζονται από τα τουρκικά στον 25ο μεσημβρινό!!! Σε επόμενη ανάρτηση θα δείτε για τι πράγμα μιλάμε όταν λέμε 25ος μεσημβρινός)  

Τα ίδια συμβαίνουν και στα πιο καθημερινά θέματα.  Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, οι επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά που δεν έχουν προηγούμενο, αυξήσεις ΦΠΑ, νέοι φόροι , σενάρια για αυξήσεις στο ρεύμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης …αλλά τίποτα.
Προκαλούν διαρκώς φορτώνοντας τους μισθωτούς φόρους και βάζοντας φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους…

Όμως στη γυάλα που ζουν οι κυβερνώντες «όλα πάνε καλά» ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ….

Και όλα αυτά γιατί ? Μα για να σώσουν την Ελλάδα. Από ποιους? Από εμάς? Μάλλον ΝΑΙ. Οι κυβερνώντες φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από τους Έλληνες. Αυτοί φταίνε για όλα και για αυτό τιμωρούνται.

Η νέα πολυπολιτισμική Ελλάδα θα τους κόψει για τα καλά τον βήχα και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να ….φύγει, να πάει αλλού!!!  Έτσι και αλλιώς έχουν φροντίσει οι κυβερνώντες η Ελλάδα να έχει πλέον μεγάλο πλεόνασμα ελληνόφωνων κατοίκων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου