Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πολιτικοί της «κωλοτούμπας»


Με τρελαίνουν οι πολιτικοί - χαμαιλέοντες
Εκείνοι που ξεκινάνε το πρωί λέγοντας: «Ντροπή για την Ελλάδα το Μνημόνιο» και το απόγευμα, είτε γιατί τους δίνουν κάποιο «κόκκαλο εξουσίας» να γλείψουν είτε τους φοβερίζουν τα κομματόσκυλα ότι θα τους εξαφανίσουν στις επόμενες εκλογές, λένε ακριβώς τα αντίθετα: «Πρέπει να ψηφίσουμε το Μνημόνιο γιατί αποτελεί τη μοναδική σωτηρία για τη χώρα».
Με βγάζουν από τα ρούχα μου οι πολιτικοί της «κωλοτούμπας. Δεν μπορεί ρε πολιτευτάκια μου, τη μια μέρα να λες την κυβέρνηση ανάπηρη και την άλλη να την ανεβάζεις στα ουράνια.
Τρελάθηκα την Πέμπτη με όσα ζούσαμε έξω από την Βουλή πριν τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Έβγαιναν διάφοροι βουλευτές και μιλούσαν με τέτοιο τρόπο κατά της κυβέρνησης και των επιλογών του πρωθυπουργού, που έλεγες «πάει, μας τελειώνει σε λίγες ώρες ο Γιωργάκης».
Και μετά ήρθαν οι ...; κότες, μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κάποιοι μάσησαν τα λόγια τους. Και μόνο η Βάσω Παπανδρέου τα «έψαλλε» κανονικά στον Γιώργο.
Και η σεμνή αυτή τελετή έκλεισε με ένα τεράστιο «ναι» όλων στον πρωθυπουργό.
Εγώ αυτό το ΠΑΣΟΚ ούτε το αναγνωρίζω, ούτε το θέλω και ούτε το θεωρώ αξιόπιστο.
Θυμάμαι κάτι άλλες εποχές, όπου όποιος τολμούσε να μιλήσει διαφορετικά από την κομματική γραμμή, η χατζάρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου έπεφτε στο κεφάλι του και βρισκόταν -χωρίς να το καταλάβει- σπίτι του.
Να σας θυμίσω την περίπτωση Φωτίλα, του υφυπουργού που τον καθαίρεσε ο Ανδρέας την ώρα που ο κ. Φωτίλας ήταν σε αεροπλάνο και ερχόταν από το Βερολίνο στην Αθήνα.
Αξέχαστες εποχές ....
Ενώ τώρα τι γίνεται;
Φώναζε μέχρι προχθές ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος για τα αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά τον κάνανε υφυπουργό Οικονομικών για να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα που κατήγγειλε. Και ξαφνικά ο κ. Κουκουλόπουλος άρχισε να δοξολογεί τον Παπανδρέου για τις συμφωνίες που υπέγραψε με την τρόικα.
Ο φίλος μου ο Παντελής Οικονόμου, μέχρι προχθές έσερνε τα εξ αμάξης στο Facebook σε Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και κυβέρνηση για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τον κάνανε υφυπουργό για να εφαρμόσει τα μέτρα που κατήγγειλε κι αυτός και ξέρετε ποια ήταν η άμεσή του κίνηση;
Να σβήσει πανικόβλητος από το Facebook ό,τι είχε γράψει τις τελευταίες ημέρες.
Με συγχωρείτε αλλά τέτοιους πολιτικούς της «κωλοτούμπας» δεν τους γουστάρω.

Κώστας Χαρδαβέλλας
Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου