Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ 520 BARCODE!!!

greek 520.jpgΣυμμετέχω στο «520» σημαίνει ότι επιλέγω και προτιμώ τα προϊόντα που το barcode τους ξεκινάει με τον αριθμό 520. Ξέρετε σε αυτές τις γραμμούλες που υπάρχουν σε κάθε συσκευασία και υποδηλώνουν τα στοιχεία του προϊόντος. Είναι ή μόνη αδιαμφισβήτητη πράξη πατριωτισμού στις μέρες μας. Είναι η μόνη κίνηση εξασφαλισμένης στήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας. Για έναν και μόνο λόγο:
Όπως ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι όλα (ή σχεδόν όλα όπως θα δούμε παρακάτω) τα ελληνικά προϊόντα έχουν «γραμμοκώδικα» που ξεκινά από 520. Και αυτό είναι τώρα το χρέος όλων μας. Να στηρίξουμε με πράξεις την εγχώρια οικονομία. Μέσω της ζήτησης, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας.
Επίσης μετά από επικοινωνία με Έλληνα επιχειρηματία στο χώρο των τροφίμων, παραθέτουμε δύο κατηγορίες ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  προϊόντων, που δεν έχουν το 520 στο barcode:
Τα ελληνικά  προϊόντα, τα οποία ζυγίζονται στους  χώρους πώλησης και παίρνουν barcode που ξεκινάει από 20 Τα ελληνικά  προϊόντα που  παίρνουν , πλέον, barcode που ξεκινάει από 521, καθώς ο GS1 (GS1 http://en.wikipedia.org/wiki/L... ) που είναι ο διεθνής φορέας που εκχωρεί τους συγκεκριμένους κωδικούς, λόγω κορεσμού του 520, αντιστοίχησε ΚΑΙ το 521 στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο η αναζήτηση του «made in Greece» ή  "Ελληνικό Προϊόν" , παραμένει η πιο αποτελεσματική ταυτοποίηση της προέλευσης των προϊόντων
Στηρίζω με πράξεις τη χώρα μου. Ψάχνω και τελικά επιλέγω τα προϊόντα του «520», «521», «20», «made in Greece», «Ελληνικό προιόν» . Μήπως και στο τέλος καταφέρουμε μόνοι μας, ορισμένα από εκείνα που μας πουλούν πανάκριβα οι σωτήρες μας.

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου