Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο φορολογίας 9%-9%-9% !!!

nine.jpgΌταν διάβασα για το φορολογικό σύστημα  9% - 9% - 9% είπα: «Να ένα σωστό σύστημα φορολογίας που θα πάει την οικονομία σε συνεχή ανάπτυξη.» Μόνο που το σύστημα αυτό δεν προτάθηκε από κάποιον Έλληνα πολιτικό για να σώσει την Ελληνική οικονομία αλλά από τον Αμερικανό υποψήφιο για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Χέρμαν Κέιν. 
Ο οποίος και το πρότεινε σαν λύση για την τελματωμένη Αμερικανική οικονομία. Τι είναι το σύστημα 9% - 9% - 9%; Πολύ απλά όλοι οι φόροι πηγαίνουν στο 9%. Δηλαδή ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων γίνεται 9%, Ο φόρος των επιχειρήσεων γίνεται 9%, Και ο φόρος προστιθέμενης αξίας  (ΦΠΑ) γίνεται και αυτός 9%.
Με τον φόρο εισοδήματος 9% κανένας πλέον δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία να αποκρύψει το εισόδημά του, αφού του μένει αφορολόγητο το 90%. Με το φόρο των επιχειρηματικών κερδών στο 9% όλοι θα θέλουν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους και φυσικά όλοι οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα λόγο να φοροδιαφύγουν. Και με το ΦΠΑ στο 9% και θα παραμείνουν φθηνά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες και όλοι θα τον αποδίδουν.
Με τους τρεις αυτούς φόρους στο 9% και όλοι χαίρονται να τους πληρώνουν και όλοι επενδύουν. Και βεβαίως όλοι βρίσκουν δουλειά. Γιατί το μαγικό 9% - 9% - 9% δημιουργεί τέτοιο κατακλυσμό δημιουργίας νέων επιχειρήσεων που σε ελάχιστο χρόνο εξαφανίζει την ανεργία. Αρκεί βεβαίως να υπάρχουν και άλλα επενδυτικά και εργασιακά κίνητρα. Από αυτά που δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει. Αλλά μήπως έχει και φόρους 9% - 9% - 9%;
Γράφει ο Πέτρος Δίπλας
Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου