Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έτσι πέθανε ο γάιδαρος του Χότζα !!!

Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, γαιδαρος του Χοτζα.jpgη πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατ εντολήν της τρόικας, θυμίζει την ιστορία με το γάιδαρο του Χότζα, που όλοι γνωρίζουμε.
Ποια, ήταν η ανοησία του Χότζα;
Πίστεψε ότι μπορεί να εκπαιδεύσει το γάιδαρο του, να τρώει ολοένα και λιγότερο. Ώσπου κάποια στιγμή τον άφησε τελείως νηστικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο γάιδαρος ψόφησε.
Για να σοβαρευτούμε, όμως, επειδή στην περίπτωση της χώρας μας, η ακραία λιτότητα αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να αρνούνται τα λάθη τους και να συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική.
Η μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορούν να επιτευχθούν με την μονοδιάστατη πολιτική της ταυτόχρονης μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων για επιχειρήσεις και πολίτες.
Και επειδή οι κύριοι της τρόικας έκαναν λάθος, προβάλλοντας αυτή τη πολιτική ως πανάκεια για τα προβλήματα μας και τώρα όχι μόνο δεν τους βγαίνει, αλλά δεν θέλουν και να το παραδεχτούν, δεν μπορεί να οδηγείται στην πτώχευση μια χώρα και στην εξαθλίωση ένας ολόκληρος λαός.
Δεν μπορούν να μας ζητούν να έχουμε μισθούς Βαλκανίων και φορολογία Σκανδιναβών.
Η πολιτική τους αποδεικνύεται καταστροφική. Και τώρα χάνουν και το επιχείρημα τους ότι δεν πέτυχε στην Ελλάδα εξ αιτίας μας, αλλά πέτυχε αλλού.
Ούτε στην Πορτογαλία πέτυχε, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, που βλέποντας ότι δεν πιάνονται οι στόχοι πρότεινε να ληφθούν «σημαντικά» πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Το μοντέλο της τρόικας αποδεικνύεται λανθασμένο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού.
Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί.
'Όταν κάποια μέτρα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά θα πρέπει να απορρίπτονται και να αναζητούνται νέες λύσεις.
Υ.Γ. Αν γενικευτεί η τακτική του Χότζα, τότε θα έχουμε την ...ατυχία του γαϊδάρου.
Γιάννης Τριήρης

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου