Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εν'μέσω κρίσης στην οικονομία και στη Μεσόγειο οι ΕΔ εγγυώνται εδάφη και έλεγχο!

TAMS80ADTE3L.JPG
Σημ. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όποτε έχουν κληθεί έχουν κάνει το καθήκον τους και δεν έχω αμφιβολία ότι θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί.
Η μόνη αμφιβολία που έχω είναι πάντα για την πολιτική ηγεσία..... αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!!
Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια. Πάντα φεύγουν με την ουρά στα σκέλια αποποιούμενοι τις ευθύνες τους. Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά όταν και αν χρειαστεί να σταθούν αντάξιοι των ενόπλων δυνάμεων που διοικούν ... και να κάνουν το καλύτερο για την Ελλάδα!
---
Με υψηλή ένταση το ΓΕΣ συνεχίζει να εκτελεί ασκήσεις ακριβώς επάνω στην οριογραμμή με την Τουρκία θέλοντας να δείξει ότι ανεξάρτητα με το τι γίνεται στο εσωτερικό μέτωπο οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας για όποιον σκεφθεί να προχωρήσει σε κάποιο απονενοημένο διάβημα. Αυτή τη φορά ήταν σειρά των 79 και 80 ΑΔΤΕ σε Σάμο και Κω να εκτελέσουν αντίστοιχα ασκήσεις με αποκλειστικό σκοπό την άμυνα Εθνικού εδάφους.
Την ώρα που οι απεργίες διαδέχονται η μια την άλλη, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει «καζάνι» που βράζει, κάποιοι δεν απεργούν, δεν κατεβαίνουν σε πορείες αντίθετα εργάζονται νυχθημερόν για αυτό που διάλεξαν με ευθύνη να κάνουν: Την άμυνα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Πρόκειται για τους ακρίτες των νησιών μας, μόνιμοι και κληρωτοί αποτελώντας ουσιαστικά το μόνο «ανάχωμα» που χωρίζει όλους τους υπόλοιπους «εμάς» από τις απειλές του Ερντογάν.
TAMSPOSEIDON4L.JPGΗ πρώτη και έγκαιρη αναχαίτιση των δυνάμεων εισβολής σε ένα νησί είναι και η κρισιμότερη παράμετρος της άμυνάς του αποτρέποντας στον εχθρό να δημιουργήσει προγεφύρωμα. Η ευελιξία των δυνάμεων αλλά και η τακτική τους ανάπτυξη στη νησιωτική ενδοχώρα είναι ένα από τα θέματα πουν ασκούνται συχνά οι δυνάμεις που εδρεύουν στα νησιά του Α. Αιγαίου.
Αυτό αφορούσε και η άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) που πραγματοποιήθηκε από μονάδες του Στρατού σε Σάμο και κω. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ 12 και 13 Οκτωβρίου και στην περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο, μονάδες του νησιού ασκήθηκαν στον κρίσιμο ρόλο της αποτροπής κατάληψης και ανακατάληψης νήσου, πραγματοποιώντας την άσκηση «Ποσειδών» 2011. Στην άσκηση όπου δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις επιχειρήσεις καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου και ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες συμμετείχαν αμφίβιοι καταδρομείς του Στρατού και με πλωτά μέσα, ενώ ευρεία ήταν η χρήση συστημάτων νυχτερινής σκόπευσης και σήμανσης.
Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου