Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Διαγραφή χρεών πολύτεκνου αποφάσισε δικαστήριο !!

dikastirio1.jpgΣημ. Να που μερικές φορές υπάρχει δικαιοσύνη και απονέμεται. Είναι ένα από τα τελευταία όπλα που έχουν μείνει για να πολεμήσουμε τα ΑΔΙΚΑ φορομπηχτικά μέτρα εξαθλίωσης και τις τράπεζες!! Οι πρώτες βολές έχουν επιτυχία. Ελπίζω να έχει επιτυχία και η προσφυγή στο ΣτΕ και να κριθεί αντισυνταγματικό το τέλος ακινήτων! 
---
Μετά την υπόθεση στη Λάρισα όπου το δικαστήριο διέταξε την οριστική διαγραφή χρέους φορολογούμενης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, έφερε στο φως μία νέα απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων. Ο πολύτεκνος - φορολογούμενος είχε συσσωρευμένα χρέη από δάνεια και πιστωτικές κάρτες ως εγγυητής ύψους 92.093 ευρώ σε πέντε τράπεζες ωστόσο εμφάνισε αδυναμία πληρωμών και περιουσιακά στοιχεία σχεδόν που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να καλύψουν το εύρος των οφειλών του.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν αλλά και το γεγονός πως μόνο εισόδημα του δανειολήπτη ήταν μία μικρή σύνταξη τον απάλλαξε από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του (63.273 ευρώ) καλώντας τον να πληρώσει αποκλειστικά και μόνο το ποσό των 28.800 ευρώ σε βάθος τετραετίας. Η απόφαση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση ανάλογης που είχε εκδοθεί πριν δύο μήνες περίπου στη Λάρισα και σίγουρα αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» και για εκατοντάδες άλλες ....
Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου